(Senior) HR Consultant

 • HR
 • Rotterdam, Netherlands

(Senior) HR Consultant

Job description

Rotterdam/Hoofddorp  Ben jij een HR professional die houdt van uitdaging en het werken voor toonaangevende merken in het hart van de media? Wil je graag jouw HR kennis en ervaring inzetten in een omgeving die altijd in beweging is? En wil je zelf blijven groeien en ontwikkelen? Dan hebben we de ideale baan voor jou! We zijn bij DPG Media op zoek naar een Senior HR Consultant om ons team te versterken (minimaal 32u per week).

Wat ga je doen?
Als (Senior) HR Consultant ben je vanuit jouw HR expertise een betrouwbare adviseur voor leidinggevenden en medewerkers binnen onze organisatie. Je draagt bij aan goed werkgeverschap door proactief te werken aan individuele en team vraagstukken. Je focus ligt hierbij op onze redacties (o.m. het AD centrale- en regioredacties) en enkele ondersteunende afdelingen.

 • Je dagelijkse werk bestaat uit het effectief en adequaat aanpakken van HR vraagstukken (bv. op gebied van wellbeing, loopbaan of individuele en teamkwesties). Je initieert, adviseert, neemt besluiten en doet waar nodig interventies.

 • Je bent een aanspreekpunt voor medewerkers en leidinggevenden bij individuele of teamkwesties.

 • Je werkt nauw samen met de business en HR businesspartners bij complexe vraagstukken, waarbij de HR Consultant inhoudelijk expert is in o.a. HR processen en instrumenten, ontwikkeling, arbeidswetgeving en gespreksvoering.

 • Je bent direct betrokken bij projecten als reorganisaties of overnames en neemt hierin de operationele of projectmatige lead. Daarnaast initieer en/of neem je deel aan diverse HR projecten die voortvloeien uit de HR strategie of de business behoefte.

 • Vanuit jouw ervaring en expertise jaag je de uitvoering van HR beleid aan en je vertaalt deze door in concrete acties en werkwijzen.

 • Je bent dé sparringspartner van het middenmanagement.

 • Je signaleert trends, ontwikkelingen en observaties binnen de organisatie, en adviseert hier proactief over aan de business, HR collega’s en HR MT.

 • Je bouwt mee aan de verdere ontwikkeling van het HR consultancy team.

 • Je staat garant voor goed werkgeverschap en sociale veiligheid in de dagelijkse praktijk.


Wie zijn wij?
Onze HR afdeling ondersteunt de organisatie van DPG Media op HR vlak in zowel Nederland als België. Een team van business partners houdt regie over de HR activiteiten voor onze bedrijfsonderdelen. In het team HR Operations & Reward, verantwoordelijk voor de dagelijkse HR operatie, werken in elk land experts op verschillende domeinen (Services, Payroll, Flex operations, Mobiliteit, Reward, HR processen en HR consultancy). Verder kent onze afdeling specialisten in recruitment, talent en learning & development. We zijn een professionele HR afdeling waarin je over verschillende HR disciplines en bedrijfsonderdelen van elkaar leert en met elkaar samenwerkt.

Wat zoeken we in jou?

 • Je beschikt over een stevige dosis ervaring (minimaal 5 jaar) in een rol als HR adviseur, HR Manager of HR Business Partner.
 • Je bent in ieder geval 1x per week op de werkvloer in Rotterdam te vinden (meerdere dagen mag uiteraard ook).
 • Je hebt specifieke ervaring met organisatieverandering en bent vertrouwd met het aanpakken van HR vraagstukken op individueel en teamniveau.
 • Je bent ondernemend, doortastend, sterk analytisch, empatisch en resultaatgericht.
 • Je kunt goed samenwerken en hebt ervaring in het werken in een (project) team.
 • Een zelfstarter die snel de weg weet te vinden binnen een complexe organisatie.
 • Je kan op de juiste momenten sturend zijn en een leidende rol nemen, maar flexibel genoeg om je te kunnen aanpassen aan wat nodig is om succesvol te zijn.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Interesse? Reageer dan snel!
Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via tessa.kaatee@dpgmedia.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.