Senior Data Analist - DPG Operations

Job description

Amsterdam-Duivendrecht - Voor DPG Operations zijn wij op zoek naar een senior data-analist. In deze rol ga je meewerken en meebouwen aan de nieuwe manier waarop wij onze Business Intelligence benaderen. Om de productieprocessen en de logistieke processen binnen Operations beter te kunnen analyseren en optimaliseren is behoefte aan uitgebreide data-vergaring, diepgaande data-analyse en betrouwbare stuurinformatie.

Wat je gaat doen

Je speelt binnen het team een sleutelrol in de nieuwe benadering van Data & Insights. Samen met je collega analisten draag je zorg voor de nieuwe data back-end structuur waarop wij al onze oplossingen en processen bouwen en ben je betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen rondom het structureren en verwerken van de data. Ook zal je de directie en operationele managers ondersteunen met analyses op operationeel, tactisch en strategisch niveau, zodat er betere sturing kan worden gegeven aan de processen.


Verder houd je je bezig met

 • de afstemming met het team aangaande de inrichting van de databronnen en verwerking van de data;

 • het plannen, prioriteren en opvolgen van nieuwe inrichtingsvraagstukken aan ons data warehouse;

 • het meewerken aan complexe analyse vraagstukken vanuit de business;

 • het proactief zoeken naar relevante inzichten in de grote hoeveelheid data die beschikbaar is, waarmee betere sturing en besluitvorming mogelijk wordt gemaakt.


Wie zijn wij?

Je gaat aan de slag bij DPG Operations - onderdeel van DPG Media B.V. -, bestaande uit drukkerijen, transport, distributie en procurement. Deze bedrijfsonderdelen zijn verantwoordelijk voor de planning, productie en distributie van de papieren uitgaven van DPG Media. Je gaat nauw samenwerken met de business analisten van de drukkerijen en distributie.

DPG Operations produceert en distribueert dagelijks ongeveer 1,5 miljoen kranten en wekelijks ongeveer 950.000 magazines. Jouw werkzaamheden dragen bij aan deze bijzondere operatie!


Wij bieden:

 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Locatie in Hoofddorp (momenteel werken we vanuit huis).
 • Kennisdeling vanuit onze tech collega's.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.
Job requirements

Wat zoeken wij

 • HBO werk- en denkniveau

 • In staat zelfstandig complexe problemen op te lossen en op operationeel , tactisch en strategisch niveau mee te denken over te ontwikkelen oplossingen

 • Sterke query skills; ervaring met Python/R, SQL en (relationele en Cloud) databases

 • Goede basis kennis over (Big) Data-oplossingen en -tools

 • Ervaring met het bouwen van dashboards (bij voorkeur via Tableau / Looker) om je analyseresultaten of testresultaten van je modellen te visualiseren

 • Kennis en ervaring om custom analyses uit te voeren met onze back-end & front-end datatools (o.a. Amazon, Redshift, Qlik Sense)

 • Qua persoonlijkheid is het belangrijk dat je nieuwsgierig, zelf startend en praktisch ingesteld bent

 • Je bent in staat helder te communiceren

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Heb je nog wat vragen? Ik beantwoord deze graag via venetia.de.wit@dpgmedia.nl


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol.