Senior Corporate Communicatie Adviseur

 • Marketing & Communicatie
 • Hoofddorp, Netherlands

Senior Corporate Communicatie Adviseur

Job description

Hoofddorp - Ben jij die senior corporate communicatieadviseur, die strategisch kan denken en ervaring heeft met het opzetten en aansturen van complexe communicatieprojecten? Heeft het communicatievak geen geheimen voor je? En heb je zin om deel uit te maken van een betrokken en gedreven team bij het grootste mediabedrijf van Nederland en België? Dan ben je meer dan welkom bij DPG Media!

Wat ga je doen?
Je werkt in het team Corporate Communicatie (met collega’s in Nederland en België) dat verantwoordelijk is voor alle in- en externe communicatie van DPG Media. Samen met je collega’s draag je bij aan een onderscheidende communicatiestrategie die DPG Media positioneert als hét leidende mediabedrijf in Nederland en België dat staat voor kwaliteit en veelzijdigheid.

Onze aangescherpte merkpositionering is gereed. Nu is het tijd om de rest van Nederland en België nog beter bekend te maken met DPG Media. Als senior communicatieadviseur ga je werken aan een creatieve corporate communicatiestrategie waarin het verder uitbouwen van het DPG Media-merk een belangrijk onderdeel is. Je bedenkt niet alleen toffe strategische plannen, je voert ze ook uit. Op creatieve wijze én met oog voor een 360°-aanpak. Word jij warm van online en offline merkcampagnes ontwikkelen? Ben jij een geboren storyteller? En zie jij samen met je collega’s continue kansen om het unieke verhaal van DPG Media over de bühne te brengen? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Hoe dan?

 • je ontwikkelt creatieve concepten en corporate activaties die het merk en de missie van DPG Media op een aansprekende en inspirerende manier uitdragen;

 • de visual branding willen we aanscherpen; jij gaat dit project leiden met je geheel eigen visie, expertise en kunde;

 • je zorgt met jouw communicatie-aanpak voor meer zichtbaarheid en draagvlak van DPG Media bij diverse stakeholders;

 • je bent sparringpartner voor collega’s op alle niveaus: je stelt de juiste vragen, je denkt mee, je luistert goed en vaart vervolgens een duidelijke koers;

 • je werkt samen met je collega’s aan de zichtbaarheid van DPG Media in diverse (vak)media en op onze corporate social media kanalen. Je coacht deze collega’s met jouw kennis en kunde;

 • je weet slim en creatief in te spelen op actuele ontwikkelingen, zowel in- als extern, die impact hebben op de reputatie van DPG Media;

 • je bent verantwoordelijk voor de invulling van alle externe corporate uitgaven, zoals het jaarverslag, de website en de corporate social mediakanalen.


Wat jou de perfecte aanwinst maakt
Voor deze rol zoeken we een ervaren communicatieadviseur met 5 tot 10 jaar ervaring in een soortgelijke rol. Verder:

 • zie je vooral kansen en weet je die ook om te zetten in actie;

 • schrijf je vooral creatieve plannen die NIET in een la belanden;

 • blijf je, ook als het even niet gaat zoals je zou willen, positief!

 • versta je Vlaams en vind je het plezant om regelmatig in Antwerpen te werken;

 • dan: halen we graag een cappuccino havermelk voor je. Een dubbele espresso vinden we ook acceptabel ;)


Wat je van ons krijgt

 • een waanzinnig leuke baan in een hecht team (standplaats Hoofddorp, ook regelmatig werkzaam in Antwerpen);

 • een salaris passend bij ervaring en kennis;

 • een 36-urige werkweek;

 • je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; en

 • de keuze om op de culturele feestdag van jouw keuze vrij te zijn

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services, zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.
We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je ervaring ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als senior corporate communicatie-adviseur? Solliciteer dan uiterlijk 22 augustus. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.
Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jacomine.devisser@dpgmedia.nl of een appje kan ook 0629441316.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp van externe bureaus nodig om onze vacatures in te vullen. Doorsturen van deze functie naar een geschikte kandidaat mag natuurlijk altijd. Dank je wel daarvoor!