Senior Campagne Manager

 • Marketing
 • Amsterdam, Netherlands

Senior Campagne Manager

Job description

Amsterdam - ben jij op zoek naar een functie waar kernwoorden als flexibiliteit, verantwoordelijkheid, innovatie en expertise centraal staan? Ter uitbreiding van ons team zoekt DPG Media een gedreven Sr. Campagne Manager met focus op verkoop, optimalisatie en innovatie.

Wie zijn wij?

In deze functie kom je terecht binnen de Marketing tak van DPG Media - meer specifiek binnen de afdeling Circulation. Onze afdeling is verantwoordelijk voor het verkopen van abonnementen op alle kranten en magazine titels van DPG Media. 

Circulation vormt een transnationaal netwerk van experts dat zich verdeeld over België en Nederland en werkt volgens één centrale strategie voor beide markten.  Jouw standplaats is Amsterdam, maar dankzij de perfecte treinverbinding tussen de hoofdkantoren zal je met regelmaat teamgenoten ontmoeten in Antwerpen.

Wat onze werking uniek maakt, is dat je vanuit deze rol - samen met je collega’s - over een hoge mate van autonomie beschikt om de gezamenlijk gevormde strategie uit te zetten.

Wat ga je doen?

In de functie van Campagne Manager ben je verantwoordelijk voor het bedenken en uitzetten van de strategie binnen de meegekregen kaders. Het betreft dus het projectmanagement & coördinatie , innoveren bestaande business, het bijsturen en evalueren van campagnes en de verkopen op Kiosk.nl.

Bij het opzetten van jouw werfcampagnes brief je alle betrokken stakeholders en stelt daarbij de juiste kritische vragen op vlak van doorvertaling van het concept en houdt altijd een scherp oog op de juiste call to action voor ieder kanaal. Van media-inkoopteam radio en TV, tot email collega's. Van het beoordelen van het online media plan tot het opstellen van een strakke concept briefing richten de afdeling concept & creatie. Je vraagt slimme selecties aan voor de juiste doelgroepen en stuurt resultaten aan de hand van data bij daar waar nodig. Je bent mede verantwoordelijk voor het mediabudget, hebt kennis van multichannel strategie en denkt vanuit online en mobile first. Ervaring met affiliate marketing is een pre.

Samen met de Business Owner en de Lead Campagnes zet je de strategie uit daar waar het gaat over het maximale rendement uit leadgeneratie. Je wordt vanaf het begin van een project inhoudelijk betrokken bij het concept, strategie en vormgeving. Je denkt mee, optimaliseert en initieert.


Wie ben jij

Je bent een echte teamplayer die wel tegen een stootje kan en je draait je hand er niet voor om in nauwe samenwerking met uiteenlopende collega’s, voor tientallen merken tegelijkertijd en in hoog tempo te werken. Je bent flexibel wanneer het gaat om plotselinge koerswijzigingen in strategie of visie.

Verder neem je mee:

 • Van nature werk je accuraat en gestructureerd

 • Je bent communicatief sterk, resultaatgericht en signaleert proactief kansen

 • Je hebt affiniteit met journalistiek en de uitgeverswereld

 • Je bent in staat om aan meerdere projecten tegelijk te werken, ook onder druk van deadlines/targets

 • Je hebt interesse in data driven campagnes en ontwikkeling van dynamische customer journey’s

 • Je analyseert en rapporteert doorlopend campagneresultaten. Kent de weg in Google docs, Google Sheets en maakt nieuwe systemen zoals CMS, Looker etc snel eigen. Nieuwe systemen leren kennen is dus geen probleem voor jou

 • Je bent thuis in het opvolgen van conversies, click ratio's, responspercentages etc.


Wij bieden jou:

 • salaris, passend bij jouw ervaring;

 • 36-urige werkweek;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.


Functievereisten

 • Werk- en denkniveau HBO

 • Aantoonbare ervaring met projectmanagement en campagnemanagement in de media en dan bij voorkeur bij een uitgeverij.

 • Aantoonbare kennis van en affiniteit met CRO.

 • Kennis van affiliate marketing

 • Kennis van audience management

 • Perfecte beheersing van de taal en in staat om creatief te schrijven

 • Ervaring met (online) marketing campagnes

 • Ervaring met media inkoop op alle mogelijke mediakanalen


Wat jou de perfecte aanwinst maakt

De afdeling Circulation bestaat uit mensen die zich onderscheiden doordat ze ondernemend en ambitieus zijn. Je bevindt je in een omgeving met flexibele collega’s voor wie hard werken en successen vieren absolute voorwaarden zijn. Teamspirit en eigen initiatief staan hoog in het vaandel, wat resulteert in een erg goede sfeer op een bijzonder dynamische afdeling. Het is daarom belangrijk dat je over het DNA beschikt dat past binnen deze omgeving.

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Campagne Manager? Solliciteer dan nu! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook opLinkedIn en Twitter.