SEA Specialist DPG Media Automotive Mediaventions (o.a. voor merken als Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld)

 • Digital & Advertising
 • Amsterdam, Netherlands

SEA Specialist DPG Media Automotive Mediaventions (o.a. voor merken als Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld)

Job description

Amsterdam - Heb jij de eerste stappen al gezet in de wereld van SEA en spot jij met jouw bird's-eye view de beste optimalisatie kansen? Dan zijn wij bij bij Automotive MediaVentions op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Als SEA specialist ben je verantwoordelijk voor het implementeren en optimaliseren van de campagnes. Omdat je al wat meters op de SEA-teller hebt staan zijn kanalen als Bing, Facebook, Criteo, Display en de tools SA360 en Channable jou niet onbekend. Met een performance specialist en webanalist aan je rechterzijde weet jij precies waar de kansen liggen om de volgende optimalisatieslagen te maken. Verder houd jij je bezig met:

 • Het opstellen, uitwerken en implementeren van de SEA-strategie.

 • Monitor en optimaliseer jij continu en pro-actief campagnes o.b.v. kosten vs. baten d.m.v. bijvoorbeeld A/B testing.

 • Breng jij kansen in kaart die zowel in de feed als in het SEA account geïmplementeerd kunnen worden. Kortom jij tilt een snelgroeiend account naar een hoger plan.


Wie zijn wij

Je komt in een zeer hecht team terecht waar veel gelachen wordt en minstens zo hard gewerkt. Niet lullen maar poetsen is het credo en iedereen ervaart veel vrijheid om zijn/haar eigen dagen in te delen. Met deze vrijheid komt een grote mate van zelfstandigheid en die moet je aankunnen. Het marketing team bestaat uit 10 zeer gedreven collega’s die allen hun eigen specialisme hebben en die gezamenlijk optrekken om er met elkaar een succes van te maken.

Over Automotive Mediaventions

Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en is Autowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder.

Daarnaast biedt Automotive Mediaventions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerde bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties.

Wij bieden jou

 • Een 36-urige werkweek.

 • Salaris passend bij jouw ervaring.

 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Deelname aan de winstdelingsregeling.

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.


Wat maakt jou de ideale kandidaat?
 • Hbo werk -en denkniveau.

 • Minimaal 3 jaar hands-on ervaring als SEA specialist met grote accounts, ervaring aan de bureauzijde is een pré.

 • Ervaring met geautomatiseerde campagnes en ROAS sturing.

 • Gewerkt met tools/vergelijkbare tools als Google Analytics, Google Data Studios, Supermetrics, Channable, bGenius, SA360.

 • Heb jij hands-on ervaring met product feeds.

 • Ervaring met social, display, affiliate zijn zeer welkom.

 • Sterke analytische vaardigheden.

 • Passie voor de automarkt is een pré.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als SEA Specialist? Solliciteer dan snel! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Heb jij eerst nog vragen? Ik (Robin Pichler, Recruiter) beantwoord die graag via robin.pichler@dpgmedia.nl of bel/app naar 06-12274870!


Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel

Job requirements

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.