Scrum Master NU.nl

Job description

Hoofddorp - Als scrum master ben je onderdeel van een van de teams die verantwoordelijk zijn voor de doorontwikkeling van de website en native apps van NU.nl. Met een maandelijks bereik van meer dan 7 miljoen mensen maak je een grote impact!

Wat ga je doen
Je bent nauw betrokken bij het product. Samen met het team werk je aan de verdere ontwikkeling van het NU.nl platform. Tussen sprints door werk je aan refinments en zoek je naar mogelijkheden om de samenwerking tussen teams en het ontwikkelproces verder te verbeteren. Jouw belangrijkste taken:

 • Je begeleidt het agile proces in de teams.
 • Je bent aanspreekpunt voor de product owners en het development team.
 • Je helpt de product owners met het beheren van de backlog en het maken van goede user-stories.
 • Je coacht en traint de mensen in je teams.


Het team

NU.nl heeft meerdere ontwikkelteams. Een team bestaat uit een product owner, meerdere developers, een designer, tester en scrummaster. In sprints van 2 tot 3 weken werk je nauw samen aan de optimalisatie van ons product. De verschillende afdelingen, waaronder redactie, marketing, IT en het productteam, dragen elk een essentieel onderdeel bij aan de totaalbeleving. Het team van NU.nl is ambitieus en getalenteerd, met passie en plezier verankerd in het DNA van NU.nl.


Wij bieden:

 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Locatie in Hoofddorp (momenteel werken we vanuit huis).
 • Kennisdeling vanuit onze tech collega's.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wat zoeken wij

We zoeken een ervaren Scrum master, met een technische achtergrond en ook iemand die het leuk vindt mensen te begeleiden en een team te bouwen. Jij:

 • bent een slim persoon met een relevante opleiding.
 • hebt een ‘agile mindset’ en hebt ervaring met het werken met Scrum en Kanban in een professionele omgeving.
 • vind het leuk om te coördineren en te plannen.
 • houdt er van om mensen te begeleiden en verder te helpen in hun werk en carrière.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl. Bellen of appen mag ook op +316 83 80 00 59.

Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol