Skip to content

Revenue/Pricing Expert

Antwerpen, Vlaams Gewest, BelgiëMarketing

Functieomschrijving

Antwerpen - Heb jij al ervaring op het domein van pricing en revenue management opgedaan, en ben je klaar voor de volgende uitdaging? Dan kan dit een mooie kans voor jou zijn!

Wat ga je doen
Als Revenue / Pricing Expert bij DPG Media speel je een essentiële rol bij het maximaliseren van onze lezersinkomsten door het optimaliseren van onze prijsstrategieën. Je ontwikkelt en implementeert prijs- en revenue plannen om de winstgevendheid te vergroten en marktkansen te benutten. Enkele van je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Prijsstrategieën: Je ontwikkelt en onderhoudt effectieve prijsstrategieën voor nieuwsmedia en magazines, zowel naar de eindconsument als naar nieuwe zakelijke initiatieven, rekening houdend met markttrends, concurrentieanalyse en klantbehoeften.

 • Businesscases en Marktanalyses: Je voert grondige businesscases uit voor zowel nieuwe als bestaande producten en proposities, inclusief het berekenen van omzetpotentieel, kostenstromen en het monitoren van marketing en financiele KPI's.

 • Data-analyse: Je analyseert trends en marktontwikkelingen van nieuwsmedia en magazines inzake de verkoop in relatie tot de prijsstelling, en vertaalt deze inzichten naar bruikbare strategieën en aanbevelingen.

 • Samenwerking: Je werkt nauw samen met diverse teams binnen de organisatie, zoals Circulation, Marketing Operations, Merk&Portfolio Management, Data & Customer Analytics Team, Finance, en het managementteam, om ervoor te zorgen dat prijs- en revenueplannen effectief en nauwgezet worden geïmplementeerd. Je rapporteert aan de Director Revenue Management.


DPG Media
Deze opportuniteit biedt je een fantastische job in hét mediabedrijf van Vlaanderen. Je krijgt er bovendien een top team van collega’s bovenop. Collega’s die bruisen van energie en gebeten zijn door het creëren van media van hoogstaande kwaliteit. Creatieve oplossingen voor complexe problemen en samenwerken met veel verschillende teams: werken bij DPG Media is elke dag anders. Die realisaties kunnen we enkel neerzetten dankzij teamwork en een toffe werksfeer. Van de inspirerende babbel aan de koffiemachine, de uitnodigende inrichting van onze gebouwen tot de legendarische personeelsfeesten: de media vibes hangen overal.

We geloven daarnaast in een gezonde werk-privébalans waarbij we je voldoende zuurstof geven door ons well-being en flexwerk beleid. De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en skills cruciaal. Dus geven we je alle kansen om te blijven groeien. Zo houd je grip op je toekomst. Via verschillende opleidingen en de “Academy by DPG Media” neem je ownership over jouw ontplooiing.

Wat neem je mee

 • Een masterdiploma met bij voorkeur een bedrijfseconomische achtergrond.

 • Minstens 4 jaar relevante werkervaring in domein van pricing, revenue management of vergelijkbare functie.

 • Ervaring met het ontwikkelen van businesscases.

 • Sterke analytische vaardigheden

 • Je hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig en accuraat.

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht.

 • Zelfstandig, resultaatgericht en teamgericht.

Vereisten

Solliciteren
Ben jij top in je vakgebied of heb je de ambitie om top te worden? Fleur je helemaal op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Solliciteer via de onderstaande button en laten we samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.

of