Skip to content

Redactioneel Vormgever AutoWeek (print)

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandRedactie, Video & Content

Functieomschrijving

Amsterdam/ Hoofddorp- Goed nieuws, AutoWeek gaat de redactie uitbreiden met een Redactioneel Vormgever. Ben jij een enthousiaste, getalenteerde vormgever die klaar is om verder te kijken dan alleen de productie die je (op)maakt? Iemand die meer wil dan enkel uitvoeren, maar juist denkt in bladritmes en beeldideeën? En ben je niet vies van werken met strakke deadlines? Lees dan snel verder.

AutoWeek staat voor informatie en inspiratie - als het maar met auto's en mobiliteit te maken heeft. Wij weten alles van auto's en helpen consumenten bij het maken van de beste keuze voor hun volgende auto. Maar wij zijn ook echte liefhebbers met passie voor techniek, design en hebben een zwak voor de geur van benzine. Ter uitbreiding van ons team van vaste medewerkers zoeken wij een collega met een grote voorliefde voor alles dat op twee- en vier wielen beweegt.


Wat ga je doen?
Als redactioneel vormgever bij AutoWeek werk je dagelijks aan diverse pagina's voor de verschillende titels die onder de paraplu van AutoWeek vallen. In samenwerking met de senior designer, vormgever, redactieleden en freelancers ben jij de "benzine van onze motor" die jaarlijks meer dan 70 verschillende bladen publiceert. In deze rol ben je elke dag bezig om meerdere pagina's met de juiste look & feel op te maken en denk je mee over het totale beeld wat op de (digitale) plank komt te staan. Een groot deel van jouw taken zal dan ook bestaan uit het – samen met het layoutteam - bepalen hoe het magazine eruit komt te zien.

Het team
De AutoWeek-redactie bestaat uit een team van zo'n 20 mensen, die samen met een groep freelancers dik 6000 pagina's per jaar produceert. Dat is niet alleen AutoWeek Magazine (52 edities), maar ook AutoWeek Classics (12 edities per jaar), AutoWeek GTO (4 edities per jaar), AutoWeek Campers (5 keer per jaar) en daarnaast nog enkele specials en commerciële uitingen.

De redactie huist nu nog in Hoofddorp, maar vanaf het voorjaar van 2024 vind je ons in het nieuwe DPG Media-hoofdkantoor Mediavaert in Amsterdam-Overamstel.

Wat jou de perfecte aanwinst maakt
Jij bent een vormgever die al een tijdje meedraait en het leuk vindt om een diversiteit aan producties en titels op te maken. Het is een dikke bonus als je ook nog eens kennis hebt van auto's. Verder hopen wij dat je een sterk ontwikkeld gevoel hebt voor het maken van mooie magazines, omdat we vinden dat je de producties nooit op zich moet zien. Graag willen wij dat je meedenkt over verschillende producties, bladritmes, stijlen, planken én is het een plus als je verbeter- en beeldsuggesties kan aandragen en uitvoeren.

Verder ben je:

 • In bezit van minimaal 5 jaar relevante ervaring in de rol van vormgever bij een magazine of krant;

 • Bedreven in het werken met programma's als Adobe Indesign, Photoshop en Illustrator. De technische afwerking heeft voor jou dan ook geen geheimen;

 • Kennis van redactiesystemen Woodwing of Content Planner is een pré;

 • Sterk in het combineren van taal met beeld. Je beheerst de Nederlandse taal goed en hebt een fijn gevoel voor taal en beeld samen te brengen. Je bent immers een van de laatste mensen die teksten voorbij ziet komen en zal af en toe inhoudelijk in een verhaal moeten duiken;

 • Nauwkeurig en gedetailleerd. Je kunt kleine foutjes signaleren en oplossen met de eindredactie en je aarzelt niet te vragen naar nieuwe koppen of bijschriften, wanneer jij dat nodig acht;

 • Communicatief sterk ontwikkeld, een echte teamplayer en een optimistische collega met wie het fijn werken is.


Wat je van ons krijgt

 • een dynamische en afwisselende baan;

 • een salaris passend bij ervaring en kennis;

 • een 36-urige werkweek;

 • je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

 • Een zeer mooi nieuw kantoor! In Q2 2024 gaat DPG Media verhuizen naar Mediavaert in Amsterdam OverAmstel.

Vereisten

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Redactioneel Vormgever bij AutoWeek? Solliciteer dan uiterlijk woensdag 6 december 2023. Je krijgt binnen 10 werkdagen na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Een proefopdracht kan onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn.

Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of een appje kan ook via 06-11274870.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, je ons ook op LinkedIn en Twitter.


Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

of