Redacteur Topics

Job description

Amsterdam - Voor het gepersonaliseerde nieuwsplatform van DPG Media, Topics, zijn we op zoek naar een leesgrage, pro-actieve en creatieve redacteur.


Over Topics

Topics is het online platform van DPG Media waarmee krantenabonnees op één plek eenvoudig alles kunnen lezen over de onderwerpen die hen het meest interesseren. In een gepersonaliseerd nieuwsoverzicht zien gebruikers artikelen uit alle DPG Media-kranten over de onderwerpen die ze volgen. Topics is toegankelijk voor abonnees van het AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool; regiokranten De Gelderlander, De Stentor, Tubantia, PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad; en de Belgische kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen.


Topics staat niet stil en ontwikkelingen op het vlak van gepersonaliseerde nieuwsplatformen gaan snel. Past een veranderende omgeving bij je? Tijdens het sollicitatiegesprek kunnen we je hier meer over vertellen en we zijn benieuwd naar jouw ideeën over online-journalistiek.


Wat ga je doen?

Als Topics-redacteur ben je verantwoordelijk voor het actueel en overzichtelijk houden van Topics.nl. Dit doe je door kranten te lezen en de beste artikelen aan onderwerpen te koppelen. Ook werk je mee aan de dagelijkse nieuwsbrief en onderhoud je de sociale mediakanalen.


De kranten verschijnen zes dagen in de week, bij Topics werken we ook van maandag tot en met zaterdag, soms ook ‘s avonds of op zondag. Op dit moment werken we zoveel mogelijk thuis, maar onze vaste werkplek is in het INIT-gebouw in Amsterdam. Het is belangrijk te weten dat je ook twee weekenden per maand zult werken.


Wij bieden:

● afwisselend werk in een leuk team;

● een salaris passend bij ervaring en kennis;

● een 36-urige werkweek; dat zijn 5 dagen die soms ook in het weekend vallen;

● je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

● volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.


Functie eisen

● Je hebt HBO+ werk- en denkniveau en bent bij voorkeur afgestudeerd als journalist.

● Je hebt 3-5 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie bij een journalistieke titel, bijvoorbeeld als webredacteur of samensteller.

● Aantoonbare ervaring met Selligent, QPS en Google Analytics.

● Je kent Photoshop door en door en kunt zelf ontwerpen maken die onze uitingen (bijvoorbeeld op social media) versterken.

● Je weet hoe je social media op verschillende manieren kunt inzetten om een groter publiek te bereiken en kunt ons helpen met een contentstrategie.

● Je beheerst de Nederlandse taal dusdanig goed zodat je ook eindredactie kunt doen.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. 


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan snel.

Interesse? Dan ontvangen wij je CV en motivatie graag vóór 27 juni. In je motivatie laat je niet alleen blijken waarom je voor Topics aan het werk wilt, maar deel je ook twee ideeën waarmee je denkt Topics te kunnen introduceren bij een groter publiek. Bijvoorbeeld op het gebied van social media, onze nieuwsbrief of op een andere manier. Daarnaast deel je een paar door jou geschreven artikelen waar je trots op bent.


We laten je binnen 10 werkdagen weten of je bij ons op gesprek mag komen. Eerst meer weten over de functie? Dan kan je mailen naar Bas Robben (vacature@topics.nl).