Redacteur interactief Margriet

Job description

Hoofddorp - Ben jij een kei in het bedenken én maken van originele, interactieve content, ken je alle ins en outs van Facebook en Instagram en volg je de actualiteit op de voet? Dan is Margriet op zoek naar jou!


Margriet is hét magazinemerk voor actieve, maatschappelijk betrokken vrouwen, die op een leuke manier gezond en fit ouder willen worden. In haar 84-jarige bestaan is Margriet uitgegroeid tot een iconisch merk dat niet meer is weg te denken uit onze samenleving. Margriet maakt grote maatschappelijke impact, met een bereik van 2,4 miljoen (NPMM 2021-III), een zeer betrokken doelgroep én als deelnemer van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.


Waar houd je je mee bezig?
Je bedenkt en maakt originele, interactieve content passend bij de doelgroep van Margriet, waarbij je crossmediaal denkt. De Praat Mee-sectie op Margriet.nl breid je uit tot dé interactieve plek waarvoor onze lezers iedere dag terug willen komen. Je schrijft de rubriek Praat Mee in ons weekblad. Ook bedenk, maak en plaats je content voor/op onze social kanalen en bekijk je de reacties van onze lezers op onze website/social kanalen en signaleer je goede verhalen voor ons merk. Verder:

  • Volg je de actualiteit op de voet en weet je de vertaalslag te maken naar geschikte content.

  • Neem je deel aan de dagelijkse redactievergaderingen en schakel je regelmatig met de online coördinator.

  • Bekijk je data in ons analytics-systeem en pas je daar de content op aan; je draait voortdurend ‘aan de knoppen’ van onze digitale kanalen.

Job requirements

Wie ben jij?
Je bent creatief en hebt voortdurend nieuwe, originele ideeën. Je kunt goed schrijven, maar bent ook goed met beeld en/of video. Daarnaast ben je ondernemend, leer je snel, wil je je graag blijven ontwikkelen, werk je snel en raak je niet in paniek van deadlines. En natuurlijk is het belangrijk dat je je goed kunt verplaatsen in de doelgroep van Margriet. Verder:

  • Heb je een hbo- of wo-opleiding journalistiek of andere media-opleiding afgerond.

  • Heb je 3 tot 5 jaar ervaring als online en/of social media redacteur.

  • Ken je alle ins en out van Facebook, Instagram en Pinterest.


Margriet is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Over ons
Met onze persoonlijke verhalen, aansprekende interviews, beste lifestyletips, informatieve dossiers en herkenbare columns weten wij onze lezeressen iedere dag te inspireren, informeren en vermaken. In tekst, beeld, video én audio.


Naast het populaire weekblad omvat het merk Margriet de Margriet-Extra (9 specials per jaar), de website Margriet.nl, de socialmedia-kanalen, nieuwsbrieven, puzzelboekjes, podcast, voice action én natuurlijk het jaarlijks terugkerende grootste winterfeest van Nederland: de Margriet Winterfair, die ieder jaar 70.000 bezoekers naar de Brabanthallen trekt. De redactie is nu gevestigd in Hoofddorp en verhuist in 2024 naar Amsterdam.


Dit bieden wij:

  • Een dynamische rol in een inspirerende, gezellige werkomgeving.

  • Een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden, passend bij jouw ervaring.

  • Flexibiliteit rondom het thuis- en op kantoor werken.

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door trainingen en opleidingen via de DPG Campus.


Interesse?

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur ons dan jouw cv en motivatie via de sollicitatiebutton op deze pagina. Je kunt tot donderdag 5 mei solliciteren.

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Elisa Carson-Hendriksen (corporate recruiter) elisa.carson@dpgmedia.nl


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Margriet, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.