Projectredacteur Libelle

 • Redactie, Video & Content
 • Hoofddorp, Netherlands

Projectredacteur Libelle

Job description

Hoofddorp- Wil jij werken voor het grootste, leukste en meest invloedrijke multimedia vrouwenmerk van Nederland? Ben je commercieel ingesteld en vind je het leuk om te werken voor toonaangevende adverteerders? En wil je graag uitmaken van een gedreven en gezellig team? Dan is dit je kans!


Libelle is hét vrouwenmerk van Nederland met het grootste weekblad, 16 specials, een gigantisch bereik op Libelle.nl en Libelle TV. En natuurlijk is Libelle te vinden op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube, TikTok en nog veel meer.

Wat ga je doen?
Als projectredacteur laat jij de adverteerder opvallen. Je coördineert en produceert de commerciële samenwerkingen van Libelle. Tevens ondersteun je de commercieel specialisten in het plannen, beheren en optimaliseren van commerciële samenwerkingen en crossmediale campagnes. In deze rol ben je dé spin in het web tussen de verschillende afdelingen (zoals redactie, sales en externe partijen).

In deze functie ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • Het meedenken over en uitvoeren van (crossmediale) branded content campagnes voor klanten.
 • Het maken van projectplanningen voor (crossmediale) branded content campagnes.
 • Het creëren van content voor alle communicatiekanalen (print, online, social en video) die zowel aansluit bij de merkvisie en doelgroep van Libelle als bij die van de adverteerder.\
 • Het schrijven van teksten t.b.v. commerciële producties (print en online).


Als Projectredacteur werk je met verschillende systemen. Denk hierbij aan het CMS van Libelle.nl, Woodwing Content Station, Google Analytics, Google Workspace, Qualifio en natuurlijk de diverse social platforms.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?
Voor deze rol zoeken wij een redacteur met sterke organisatorische kwaliteiten. Je hebt een strakke planning en weet precies wanneer de projectdeadlines staan genoteerd. Je bent flexibel, denkt pragmatisch en weet een creatieve draai te geven aan (crossmediale) campagnes wanneer het nodig is. Verder ben je in bezit van:

 • Een relevante HBO opleiding richting marketing, communicatie en media.
 • Aantoonbare werkervaring, kennis en affiniteit met (online) magazines.
 • Ervaring met schrijven voor online en/of print, jij weet de boodschap van de klant goed te verwoorden in de tone of voice van Libelle.
 • Klant- en resultaatgerichte mentaliteit.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat krijg je van ons?

 • Een enerverende én gezellige werkplek in een enthousiast team.
 • Salaris passend bij jouw kennis en ervaring.
 • Een jaarcontract (met uiteraard de bedoeling om dat te verlengen).
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Volop ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Projectredacteur bij Libelle? Reageer dan snel met je CV en motivatiebrief via de onderstaande button. Solliciteren kan tot uiterlijk 27 maart 2023. Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of een appje kan ook via 06-11274870.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.
We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.