Project & Support Engineer - Broadcast Playout & Distribution

 • IT
 • Vilvoorde, Belgium

Project & Support Engineer - Broadcast Playout & Distribution

Job description

“Achter onze ‘family of channels’ zit een uitgebreid technologisch ecosysteem

We zoeken een collega die de uitzendsystemen voor onze TV-merken efficiënt beheert, ten allen tijde beschikbaar houdt en continu verbeteringen aanbrengt.

Je komt terecht in het Broadcast Playout-team van DPG Media. Dit team is technisch verantwoordelijk voor de playout en distributie van onze TV-merken, en maakt deel uit van de grotere Broadcast IT en Playout afdeling.

De taken van het team zijn onder meer:

 • Onderhoud en up-to-date houden van het eindregie-automatisatie systeem en alle aanverwanten. Dit systeem bestaat uit diverse componenten waaronder standaard IT-infrastructuur en netwerkapparatuur, maar ook een uitgebreid pallet aan broadcast materiaal en technologie: Router, Multiviewers, Playoutbox, SMPTE 2110, SCTE-104..

 • Onderhoud en monitoring van workflows met andere DPG Media Broadcast IT systemen, alsook de integraties met ons digitaal disk/tape archief, het archiefbeheersysteem (MAM), of bvb. ons BMS (Broadcast Management Systeem) waar de uitzendschema’s mee worden gemaakt.

 • Je ondersteunt de gebruikers in het dagelijks gebruik van deze systemen.

 • Je maakt deel uit van een wachtsysteem.

We bieden je de kans om op verschillende terreinen mee te werken en zo een brede ervaring op te doen binnen een organisatie waarin naast de typische broadcast omgeving, ICT een heel belangrijke plek inneemt.

Je taken situeren zich:

Op het vlak van infrastructuur:

 • Je helpt bij de configuratie van de diverse hardware platformen, communiceert met leveranciers, logt support calls en volgt deze verder op.

 • Je werkt mee aan de verdere automatisering van de hele architectuur en helpt bij de inrichting van configuratie, management en virtualisatie.

Op het vlak van software:

 • Je draagt bij aan de configuratie van de bestaande software platformen. Je onderhoudt documentatie en levert ondersteuning aan eindregie.

 • Je werkt mee aan systeem upgrades en security updates van het volledige eindregiesysteem.

Job requirements

Je profiel:

 • Je kan alle processen en workflows binnen de operationele omgeving visualiseren en begrijpen, Je bent flexibel en stressbestendig, georganiseerd en gestructureerd.

 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel, oog voor details, een proactieve en probleemoplossende instelling. Je kan meerdere projecten tegelijkertijd opvolging geven.

 • Je beschikt minimaal over een Bachelor diploma ICT met ervaring/kennis in Digitale Broadcast technieken of je hebt een Bachelor Audiovisuele Technieken met ruime ICT ervaring/kennis.

 • Diverse netwerkprotocollen en technieken worden gebruikt. Kennis van TCP/IP, applicatieprotocollen (FTP, HTTP, ..) is een meerwaarde

 • Kennis van verschillende operating systems (Windows, Linux,..) komen goed van pas.

 • Kennis van één of meerdere programmeer/scripting talen zijn aardige troeven.


Wat bieden wij:


Als toonaangevend mediabedrijf in België, met een rijke geschiedenis en een vooruitstrevende visie, hebben we een ongeëvenaarde invloed op het medialandschap. Met een breed scala aan print publicaties, televisiezenders, radiostations en digitale platforms, bereiken we dagelijks miljoenen mensen en creëren we impact in de samenleving.

Bij DPG Media België krijg je de kans om deel uit te maken van een inspirerend team van professionals die gedreven worden door een gezamenlijke missie: het leveren van hoogwaardige content en een unieke kijkervaring aan ons publiek.

Je krijgt de vrijheid om je vaardigheden te ontwikkelen en je expertise uit te breiden binnen een stimulerende en ondersteunende werkomgeving.

Naast een competitief salaris kun je bij DPG Media België rekenen op een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen. We geloven daarnaast in een gezonde werk-privébalans waarbij we je voldoende zuurstof geven door ons well-being en flexwerkbeleid alsook een intern opleidingsaanbod.