Project Manager Marketing

 • Project Management
 • Hoofddorp, Netherlands

Project Manager Marketing

Job description


Hoofddorp - Heb je affiniteit met marketing en eCommerce? Ben je een kei in het bewaren van overzicht en structuur en beschik je over goede communicatie skills? Dan zijn we opzoek naar jou! In deze veelzijdige functie zet je doelstellingen om in effectieve 360 campagnes en weet je haarfijn de campagnes bij te sturen op basis van de cijfers.

Wie zijn wij

De afdeling Commerce is binnen DPG Media dé plek waar alle ecommerce- activiteiten plaats vinden. Wij beheren, sourcen en vermarkten de webshops van 32 DPG titels zoals: https://webwinkel.ad.nl en https://winkelen.libelle.nl maar ook van De Volkskrant, Donald Duck en Flair.

De webshops van onze DPG titels zijn een verlengde van het merk en op deze webshops zal je aanbod vinden wat passend is bij de doelgroep. De afdeling Commerce bestaat uit ca. 35 ondernemende collega’s met ieder hun eigen specialisme. Als Campagne Manager ben je onderdeel van het team van Campagne & Brand, dat bestaat uit 16 collega’s die zorg dragen voor alle branding en campagne activiteiten binnen de afdeling eCommerce

Wat ga je doen

Als campagne manager begeleid je de campagnes van producten die wij op onze titelshops verkopen. Je wilt de gebruiker van het merk attenderen op het bestaan van de webshop en laten zien dat we een passend assortiment op het gebied van vrijetijdsbesteding voor ze hebben. Deze campagnes voer je vooral op de media die we beschikbaar hebben op ons eigen netwerk zoals print advertenties, display, mail en widgets. Je begeleidt de campagnes van a t/m z en voert deze over meerdere titels tegelijkertijd uit. . Van creatie en briefing tot analyse en stakeholdermanagement. Je bent de spin in het web en hebt volledige controle over je campagne. Je zorgt hierbij voor een gestructureerde en excellente executie van campagnes. Je bent in the lead voor je campagnes, het aanspreekpunt voor collega’s, presenteert kick-offs en eindevaluaties en gaat uitdagingen niet uit de weg. Je werkt nauw samen met de designers, andere campagne managers, category managers en kanaalspecialisten.

Verder:

 • Ben je in staat om ideeën, op basis van gebruikersdata en - behoefte om te zetten in waardevolle campagnes

 • Kan je goed overzicht bewaren en bewaak je je deadlines

 • Werk je resultaatgericht en heb je altijd de actuele data beschikbaar


Wat maakt jou de perfecte kandidaat

 • Je hebt een opleiding genoten met de richting: marketing, communicatie of ecommerce

 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring

 • Je bent enthousiast en een echte teamplayer

 • Je denkt in oplossingen

 • Je bent creatief en kan conceptueel denken

 • Je bent een verbinder, communicatief sterk en effectief in stakeholdermanagement

 • Je bent proactief en hands-on

 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal

 • Je hebt affiniteit met cijfers en weet deze te interpreteren, ervaring met Google analytics is een pré.

 • Je hebt affiniteit met onze mediamerken


Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan.

 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.

 • Een 36-urige werkweek.

 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Project Manager Marketing? Solliciteer dan direct. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!