Programmatic & Platform Success Manager

 • Digital Sales Development
 • Hoofddorp, Netherlands

Programmatic & Platform Success Manager

Job description

Hoofddorp- Heb je ervaring opgedaan binnen de programmatic branche? Ben jij commercieel en wil jij werken voor de mooiste nieuws- en mediamerken van Nederland? Dan ben jij onze nieuwe Programmatic & Platform Success Manager!

Wat ga je doen?
Als Programmatic & Platform Success Manager werk je nauw samen met alle Demand Managers op verschillende Mediabureaus en Programmatic inhouse adverteerders. Vanuit onze binnendienst ben jij het eerste aanspreekpunt voor programmatic aanvragen van onze klanten. Je realiseert een optimale klanttevredenheid door, met gepaste snelheid, programmatic voorstellen van hoge kwaliteit te maken én te versturen. Je informeert daarbij klanten over de voordelen van onze deal-based inkoop op het Trusted web van DPG Media netwerk. Als spin in het web opereer je tussen de Demand Managers in de buitendienst en de leden van Campaign Operations anderzijds. Campaign Operations is op hun beurt verantwoordelijk voor het opmaken van materiaal en PMP en PG-deals in Xandr.

Daarnaast speel je een belangrijke rol in het succes van ons eigen ontwikkelde advertentieplatform DPG Demand. Je helpt klanten het platform zo goed mogelijk te gebruiken zodat campagnes optimaal worden ingezet. Je monitort het gebruik en spend van klanten op het platform en geeft hen waar nodig bruikbare feedback en tips om campagne strategieën te verbeteren. Hierbij werk je nauw samen met de Demand Managers en de Product Managers van het platform. Kortom als Programmatic & Platform Success manager help je proactief mee aan het succesvol adverteren van onze klanten.


Verder:

 • onderhoud je dagelijks (telefonisch of via mail) contact met onze contactpersonen;

 • voorzie je onze inkopers van informatie over programmatic inkoop op het netwerk;

 • vertaal je programmatic briefings naar gerichte campagne strategieën (PMP, PG of DPG Demand);

 • ben je verantwoordelijk voor de verwerking van aanvragen in ons CRM-systeem;

 • zorg je voor een soepele livegang van campagnes en troubleshooting;

 • kijk je met onze klanten mee op het juiste gebruik van DPG Demand;

 • verstuur je tussentijdse en eindrapportages van campagnes naar onze klanten.


Jouw team
Als Programmatic & Platform Success Manager kom je te werken binnen het Programmatic Sales team; bestaande uit 7 Programmatic Demand Managers. Het team is verantwoordelijk voor de totale programmatic omzet binnen DPG Media. Dit in nauwe samenwerking met andere teams binnen de afdeling Digital Development en Sales (o.a. product, yield, ad tech en campaign operations, digital sales specialisten). 


Wat maakt jou de ideale kandidaat
Als Programmatic & Platform Success Manager begrijp je wat timemanagement is en heb jij jouw agenda goed op orde. Je bent zorgvuldig in je werk, bent in staat om samen te werken en je bezit een sterke klantgerichte mindset. Het in contact staan met klanten geeft je energie en je signaleert duidelijke koopsignalen en commerciële kansen. Daarnaast herken jij jezelf in de volgende punten:

 • je hebt kennis van digital advertising en het medialandschap. dit met inbegrip van de belangrijkste technologieën, business modellen, ad producten en ontwikkelingen;
 • je hebt ervaring met commerciële processen en bent handig in het werken met Google sheets en het analyseren van cijfers;
 • je bezit uitstekende kennis van zowel de Engelse als Nederlandse taal en je bent in staat  jezelf helder en duidelijk uit te drukken (zowel in mondelinge- als schriftelijke communicatie);
 • je bent servicegericht, pragmatisch en creatief in het bedenken van oplossingen;
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.

Wij bieden jou

 • Een contract voor 36 uur per week;

 • Salaris passend bij jouw ervaring;

 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);

 • Deelname aan de winstdelingsregeling;

 • laptop en telefoon van de zaak;

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Programmatic & Platform Success Manager? Solliciteer dan snel via de onderstaande button! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Heb jij eerst nog vragen? Ik (Robin, Recruiter) beantwoord die graag via robin.pichler@dpgmedia.nl of bel/app naar 06-11274870!

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.