Programmamanager/ Content Coördinator HLN

  • Marketing
  • Amsterdam, Netherlands

Programmamanager/ Content Coördinator HLN

Job description

Antwerpen/ Amsterdam- Ben jij de content gedreven Programmamanager/ Content Coördinator, die goed is in het opstarten en onderhouden van relaties? Die zich niet van de wijs laat brengen door de waan van de dag, maar de grote lijnen kan blijven zien? En wiens hart sneller gaat kloppen van uitdagende journalistiek? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de doelmatige inzet van de redactionele content met betrekking tot de platformen van HLN (HLN.be). Op basis van inzichten spar je met redacties over welke content bijdraagt aan onze doelstellingen en zorg je met het team dat er voldoende aandacht voor deze content wordt gegenereerd. Dat kan zijn een social media campagne, afstemming met redacties op welke plekken het zichtbaar moet zijn, of een campagne specifiek gericht op abonnees. Als Titel Specialist/ Content Coördinator is jouw belangrijkste stakeholder de redactie. Jij zorgt voor een goede relatie met de redactie en zorgt voor gestructureerd overleg. Je bent een stevige gesprekspartner waardoor de marketing belangen goed geborgd zijn. Overige taken en verantwoordelijkheden zijn:

  • Op basis van budget en de digitale KPI's voor het merk stel je een campagne jaarkalender op met marketingacties en redactionele thema's. Je initieert en volgt op.
  • Zet je campagnes met redactionele thema's op.
  • Ondersteun je het team Consumer Growth & Engagement op brand assets.
  • Verzorg je het overzicht en de planning rondom de werkzaamheden rondom de titel HLN.


Over ons
De Consumer Growth & Engagement marketing afdeling is verantwoordelijk voor het digitale bereik van alle nieuws- en entertainment merken van DPG Media. Het is ons doel om met sterke merken, intuïtief goed werkende producten en platformen en een slimme distributie strategie onze digitale merken zo hard mogelijk te laten groeien. Dit doen we met een afdeling met online marketeers die gewend zijn om te werken met digitale KPI's en gespecialiseerd zijn in campagnes, creatie, content en techniek.

Voor deze afdeling zijn we op zoek naar een target gedreven Titelspecialist/ Content coördinator met project managers skills. Je gaat werken voor de grootste en breedste online nieuwsplatformen van België: HLN. Hier proberen we ons digitale bereik te laten groeien en te engagen. Dit doe je over de as van sterke target gedreven campagnes en redactionele content.

Wat maakt jou de ideale kandidaat
Je neemt flink wat project management skills mee zoals plannen, organiseren en je hebt aantoonbare ervaring met stakeholdermanagement. Jij bent een stevige gesprekspartner en je werkt planmatig en zeer gestructureerd. Idealiter woon je tussen Antwerpen en Amsterdam in en heb je affiniteit met de titel HLN. Verder beschik je over:

  • Minimaal 5 jaar werkervaring relevante marketing/communicatie/project management ervaring (bij voorkeur in een B2C omgeving)
  • Affiniteit met nieuws en journalistiek.
  • Je bent bereid minimaal 2 dagen per week vanuit Antwerpen te werken en 1 dag per week in Amsterdam.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij Wij houden van diversiteit binnen DPG maar ook binnen ons team, deel jij dezelfde gedachte én voldoe je (op de meeste punten) aan het profiel, dan gaan we graag met jou in gesprek. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via robin.pichler@dpgmedia.nl. 

Voor bureaus: onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom, dus solliciteer en join the team! Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquiz team of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter