Overslaan naar content

Product Owner

Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
IT

Functieomschrijving

Product Owner - Volkskrant | Trouw | Parool | Libelle | Margriet | Flair | HUMO | De Morgen


Amsterdam - Ben jij de ervaren Product Owner met een passie voor media die het digitale team van de premium merken van DPG media komt versterken?

Als Product Owner Selectives maak je deel uit van het Selectives Digital Product team. Bij Selectives werk je aan de digitale ontwikkeling van kwaliteitskranten in Nederland en België zoals Volkskrant, Het Parool, Trouw, en De Morgen alsook premium magazines als Libelle, Magriet, Flair, Humo en Donald Duck.
Onze missie is nu het verhogen van loyaliteit en klantwaarde door het bieden van de beste digitale lees, luister en kijk ervaring van onze Selectives titels. In alles wat we doen staat de eindgebruiker centraal. Samen met developers, UX designers, CX teams, business analysts en interne stakeholders van Marketing, Digital Advertising en redacties samen kijken we hoe we dat het best kunnen doen.

De afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met het onboarden van deze merken op ons platform. Ons platform bestaat uit een backend, website, mobile en tablet app. Daarnaast ontwikkelt Selectives custom tooling voor onze redacties. Jouw focus wordt het verder innoveren en groeien van ons platform door volop digitale meerwaarde voor onze gebruikers te realiseren alsook het in staat stellen van redacties om content zo goed mogelijk te ontsluiten.

Wat ga je doen:

Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de digitale gebruikerservaring voor Selectives kranten en magazines. Je bent hierin de schakel tussen onze eindgebruikers, de interne DPG klanten en development en speelt een belangrijke rol in het behalen van de ambitieuze doelstellingen van DPG Media. Concreet houdt dit het volgende in:

Visie vormen en uitdragen. Je geeft mede vorm aan de strategie en productvisie van het platform in samenwerking met de Head of Product en de business

Waardecreatie: Je vertaalt de strategische visie naar een concrete roadmap welke je kan overbrengen op jouw team en stakeholders. Je maakt je successen meetbaar en je borgt hierbij continue verbetering op portfolio niveau.

Prioriteren: Door goede samenwerking met multidisciplinaire teams maak je gerichte keuzes en je prioriteer je op de hoogste waarde. Je neemt verantwoordelijkheid voor die keuzes en het eindresultaat.

Discovery: Je hebt een actieve rol in het opstellen van hypotheses en het ontdekken en ontwikkelen van features die nauw aansluiten bij de business-en gebruikersbehoefte en de daaropvolgende iteraties.

Faciliteren van de uitvoering. Je helpt jouw team ambities te bereiken en ondersteunt ze door het team duidelijkheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid te geven.

Delivery: Je documenteert epics/ features/user stories in JIRA inhoudelijk goed en duidelijk en brengt hier de juiste priortering in aan met onze development teams in een Agile Scrum en DevOps omgeving om zo effectief mogelijk de maximale waarde te creeren.

Dit ben jij

 • Je hebt bewezen track record met 5-7 jaar ervaring als product owner en beschikt minimaal over een HBO diploma, bij voorkeur heb je gewerkt in verschillende sectoren, bv e-commerce.
 • Je hebt ruime ervaring met (native) app en (mobile) web ontwikkeling, multi-brand omgevingen en multi-team omgevingen is een pré.
 • Je bent nieuwsgierig en onderzoekend maar ook doelgericht en standvastig waar nodig.
 • Je werkt goed in teamverband en bent een sterke communicator, je spreekt de taal van de business en de eindgebruiker en je neemt ook technische mogelijkheden en beperkingen in je afwegingen mee; zo leidt jij de organisatie in de juiste richting.
 • Je hebt ervaring met verschillende manieren van prioriteren van features (bv. RICE, MoSCoW, Kano model).
 • Je kan een team begeleiden in het opstellen van team OKRs en bent gewend om data driven te werken.
 • Je hebt ervaring met dual track discovery / delivery met multidisciplinaire teams en het valideren van hypotheses aan de hand van experimenten.
 • Je bent resultaatgedreven en op een natuurlijke wijze bezig om iedere dag jezelf, het team, het proces en het product beter te maken.
 • Kwaliteit staat voorop en je bent gewend om kort-cyclisch veel waarde te leveren.
 • Nederlands en Engels zijn talen die jij uitstekend beheerst.


Wat wij je bieden

 • Je komt terecht in een toonaangevend mediabedrijf, dat bruist van de enthousiaste, getalenteerde en ambitieuze collega’s die houden van wat ze doen en waarvoor ze het doen. Het wordt een avontuur waarin geen week op elkaar lijkt en waarbij je dagelijks geprikkeld wordt om een stap verder te gaan. Je bent eigenaar van je eigen traject, maximaal ondersteund door ons.
 • Een uitstekend salaris afhankelijk van kennis en werkervaring.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Een uitdagende functie o.b.v. 36 uur, waar jij veel ruimte krijgt om te bouwen en waarde toe te voegen voor DPG Media;
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget, wat naar eigen inzicht kan worden besteed.
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Ruimte voor ontwikkeling d.m.v. trainingen, cursussen en andere opleidingsmogelijkheden.

Vereisten

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquiz team of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via tino.moolenaar@dpgmedia.nl

Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol.

of