Overslaan naar content

Product Manager Branded Content

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandDigital Sales Development

Functieomschrijving

Amsterdam / Hoofddorp: De product Manager Branded content is verantwoordelijk voor de digitale branded content strategie van de DPG Media merken en het ontwikkelen van effectieve advertentie-producten en marketingoplossingen voor de B2B markt.


Doel van de functie
Een product manager is verantwoordelijk voor een of enkele specifieke digitale producten zoals Display, Branded Content, Data en/of Video/Audio, Tevens zorgt de product manager voor de uitrol van het productportfolio in de markt.

Product managers opereren binnen de organisatie op het snijvlak van business development, marketing en technologie. Ze leiden en coördineren processen tussen technische development teams, redactie en overige digital teams, met als doel producten te ontwikkelen die advertising sales mogelijk maken.

In grote lijnen zal een goede product manager zijn of haar tijd besteden aan een de volgende taken:

 • Het definiëren van een visie voor een product op basis van behoeften van adverteerders en DPG Media

 • Het afstemmen en meenemen van stakeholders rond de visie voor het product;

 • Het prioriteren en mogelijk maken van productwensen en eigenschappen;

 • Zorgdragen en leiden van technische ontwikkeling dat leidt tot gewenste product(verbetering)

 • Zorgdragen voor optimaal operationeel proces voor het inzetten van producten

 • Het vermarkten van de producten naar de markt, dmv commercieel materiaal dat Sales in staat stelt de producten te verkopen.


Plaats in organisatie

De product manager rapporteert in de dagelijkse operatie functioneel en hiërarchisch aan de team lead product. De team lead product rapporteert aan de Manager Product & Innovatie.

Doel van het product en innovatie team
De afdeling product en innovatie is verantwoordelijk voor het gehele digitale advertentie-productportfolio van DPG Media; en richt zich in brede zin op de ontwikkeling, vermarkting, innovatie en optimalisatie van het commerciële aanbod.
Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de strategie rondom de te ontwikkelen advertentieplatformen in brede zin. Het team is end-to-end verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze platformen en het op de juiste wijze in de markt zetten en ingebruikname ervan.

Vereisten

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau;

 • Min 5 jaar werkervaring met product management / branded content expertise;

 • Domeinexpertise: Kennis van de markt, productgebied en klant- en business kennis;

 • Bedrijfskundig inzicht: zakelijk inzicht om de juiste commerciële beslissingen te kunnen nemen voor de winstgevendheid en groei van het product;

 • Communicatie en beïnvloedingsvaardigheden: De productmanager heeft een centrale rol binnen de organisatie, moet richting geven en begeleiden en mensen bij elkaar brengen. Hierbij is het belangrijk om goed te luisteren en ervoor te zorgen dat iedereen aan boord is om de volgende horde te nemen om het product naar de markt te brengen en/of te verbeteren;

 • Creatief commerciële mind: commerciële kansen zien en willen benutten. Enthousiaste aanjager die een kans of behoefte omzet naar strategie en vervolgens operationeel product;

 • Pragmatisch en oplossingsgericht;

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden

 • een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • een 36-urige werkweek;
 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);
 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Product Manager Branded Content? Solliciteer dan nu. Je krijgt binnen 10 werkdagen na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Olivier, onze Recruiter, beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar olivier.schmitz@dpgmedia.nl of bel naar 06-23488668.

of