Producer Mattie & Marieke

 • QMUSIC
 • Amsterdam, Netherlands

Producer Mattie & Marieke

Job description

Amsterdam - Wil jij onderdeel zijn van de grootste en leukste ochtendshow van Nederland? 

Als jij een ervaren en creatieve radioproducer bent, lees dan vooral verder! De ochtendshow Mattie & Marieke is net met het zesde seizoen gestart. Samen met een team van creatieve makers creëren Mattie Valk en Marieke Elsinga iedere dag unieke content. Wij maken geen ochtendshow. Wij maken content. En dat kun je volgen via radio, social posts of in de wekelijkse hoogtepunten. En jij kan daar onderdeel van zijn.

Wat ga je doen?
Je dag begint om 05.30 uur. Samen met het team neem je het draaiboek door en kijk je waar we ad hoc het verschil kunnen maken. Tijdens de show ben je de sparringpartner voor de regisseur en het team voor en achter de schermen. Jij zorgt voor de beste verhalen, staat de hele show in direct contact met luisteraars en weet dit te vertalen naar unieke content. De redactie en productie van de show is bij jou in perfecte handen.

Na de show wisselen je werkzaamheden iedere dag. Naast algemene redactionele- en productionele taken werk je aan dagelijkse verhaallijnen. Je vertaalt ideeën van jezelf en het team naar de beste content, je werkt aan projecten of unieke acties, maakt draaiboeken, of bent betrokken bij een zenderbrede actie binnen Qmusic.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

 • Wij zoeken een ervaren contentmaker met aantoonbare ervaring bij een landelijke ochtend- of middagshow (of soortgelijke show).
 • Je kan zelfstandig content realiseren en kan andere teamleden waar nodig ondersteunen vanuit jouw expertise.
 • Wij geloven dat je unieke content niet alleen kunt maken.
 • Een idee wordt alleen maar beter door er met elkaar aan te werken. Het team van Mattie & Marieke bestaat uit experts op het gebied van radio, social media en video. Door samen te werken ontstaat de beste inhoud. Jij voelt je dan ook thuis in een team waar iedereen kan bijdragen en waar content samen wordt gemaakt. Het gaat om het eindproduct en jij bent hierin een teamplayer.
 • Misschien maak je nu radio volgens de radiowetten van vandaag, maar je zoekt tegelijkertijd dagelijks naar manieren om die grenzen te verleggen.
 • Je bent op je best op een plek waar creativiteit niet altijd binnen de kaders hoeft te blijven.


En verder:

 • Jij bent altijd op zoek naar de beste ideeën die passen bij de ochtendshow, en weet deze te pitchen aan het team.
 • Jij ziet in alledaagse dingen potentiële content en stelt vaak de vraag: zou het niet leuk zijn als..
 • Jij denkt in audio, maar kan ook gemakkelijk de vertaling maken naar social media en videoformats.
 • Je kan snel audio vinden, quotes knippen of een kleine montage maken.
 • Je bent bekend met storytelling en weet hoe je van een goed verhaal een geweldig verhaal maakt.
 • Je kan goed samenwerken en houdt ervan om met creatieve mensen te werken. Je weet het beste in hen naar boven te halen,
 • Je kan goed met feedback omgaan.


Wij bieden jou:

 • Een goed salaris, passend bij jouw ervaring.
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • 36-urige werkweek (je werkt deze uren verdeeld over 5 dagen vanuit Amsterdam)
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct!
Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wij hebben geen behoefte aan hulp van externe partijen