PR Consultant

Job description

Hoofddorp- Als grootste digital publisher van Be-Ne heeft DPG Media de kennis én kunde in huis om adverteerders te laten groeien. We investeren veel in onderzoek, data en technologie. Zaken die marketing- en mediaprofessionals echt verder helpen, maar hoe zorgen we dat ze dat weten? Ben jij een communicatiespecialist met goed gevoel voor social media, digital advertising en B2B communicatie? En ben je ook in staat zelf ijzersterke teksten te schrijven die raken? Dan is dit misschien de baan voor jou!


Wat ga je doen?

Het B2B Marketingteam van DPG Media, uitgever van onder andere Nu.nl, AD en Libelle heeft een waanzinnig leuke nieuwe functie. Er is plek voor een PR Consultant, met de missie om DPG Media als business partner zoveel mogelijk zichtbaar te maken onder adverterend Nederland. Vanuit je natuurlijk enthousiasme bouw je in no time een groot netwerk op, zowel intern als richting B2B vakmedia. Doordat je vakmedia verslindt weet je exact wat speelt in de (digitale) mediawereld en weet je dit actief te vertalen naar inhakers op social media en andere owned kanalen. Ook draai je je hand niet om voor het schrijven van aansprekende pers- en nieuwsberichten en je weet hoe je onze strategie en positionering hierin kunt vertalen. Maar ook:

 • Je bent aanspreekpunt voor verschillende stakeholders die bij jou aankloppen om een nieuw product of verhaal in de markt te zetten. Of liever nog: jij klopt bij hen aan. Jij bepaalt op welke manier je hier ruchtbaarheid aan geeft en hoe het als onderdeel past in het grotere verhaal: de (digitale) strategie.

 • Jij beheert de social mediakanalen van DPG Media voor B2B en werkt hiervoor nauw samen met teamgenoten zoals onze designer, content specialist en B2B marketeers. Je adviseert en inspireert je interne collega’s over hoe zij meer uit hun netwerk kunnen halen met social media en je schroomt er niet voor ook directieleden hiervoor te benaderen

 • Je bent overtuigend in je schriftelijke en mondelinge communicatie en zorgt voor foutloze content en de juiste tone of voice voor verschillende doelgroepen. Complexe materie schrijf je eenvoudig op, zodat het iedereen aanspreekt

 • Je verspreidt content op een relevante manier die aansluit per klantgroep (o.a. ondernemers, nationale klanten, mediabureaus en traders) en onderhoudt contacten met vakmedia. Je haalt het maximale uit de contentpartnerships met onze mediapartners zoals Adformatie, Emerce en NL Medianieuws.

 • Verder zorg je ervoor dat communicatie ook richting collega's goed landt en pak je projecten op t.b.v. interne communicatie.

Job requirements


Wat jou de perfecte aanwinst maakt

Voor deze rol zoeken we iemand die net zijn carrière is gestart en die minimaal HBO werk- en denkniveau heeft. Je hebt zo’n 1-2 jaar ervaring in PR, communicatie of een content rol, bij voorkeur in de media of bij een mediabureau. Verder:

 • Je bent een teamplayer, enthousiast, eager en outgoing.

 • Je bent in staat je eigen werk zelfstandig te plannen en organiseren en houdt je hoofd koel als het er echt even om spant.

 • Je houdt overzicht over al jouw lopende projecten, je haalt deadlines, komt afspraken na.

 • Je verwerkt nieuwe aanpakken/ oplossingen en ideeën en durft out of the box te denken.

 • Je hebt een goede basiskennis van PR, Social Media en Online/Digital Marketing.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan in een hecht team.

 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.

 • Een 36-urige werkweek met mogelijkheid tot thuiswerken.

 • Je ontvangt 12% keuzebudget (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, AD, Tweakers, Libelle, en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.


Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als PR Consultant? Solliciteer dan uiterlijk 1 november. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Jacomine beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jacomine.devisser@dpgmedia.nl of een appje kan ook 0629441316.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!