Portfolio Manager Kranten & Magazines (Nederland/ België)

 • Marketing
 • Amsterdam, Netherlands

Portfolio Manager Kranten & Magazines (Nederland/ België)

Job description

Amsterdam/ Antwerpen- Ben jij een marketing strateeg die mede richting wil geven aan de Publishing portfolio van DPG Media in zowel Nederland als België? Lees verder en reageer snel!

Wat ga je doen?
Als Portfolio Manager werk je strategisch advies uit met betrekking tot de optimalisatie van de bestaande portfolio van kranten en magazines in België en Nederland. Van een inhoudelijke optimalisatie, tot de keuze om bladen te bundelen, van content sharing tot nieuwe kansen die we vandaag missen in ons aanbod. Je vertrekt vanuit de insteek om een duurzaam en financieel gezond beleid uit te werken. Als portfolio manager zorg jij voor de juiste focus én een strategisch plan. Je aanpak is financieel en rationeel sterk onderbouwd. En je formuleert daarbij ook aanbevelingen om de consument te begeleiden.

In deze centrale rol ben je verantwoordelijk voor strategische aanbevelingen, de optimalisatie en implementatie van ons totaal portfolio met een duidelijke verhaallijn naar de consumenten. Dit doe je in nauw overleg met je belangrijkste stakeholders. Je rapporteert hierbij aan de Director Positionering, Portfolio & Creatie en maakt deel uit van een strategisch team dat instaat voor content propositie, portfolio management en brand strategy. Dagelijkse werkzaamheden en uitdagingen zijn:

 • Samen strategische krijtlijnen uittekenen met redacties is je hoofdtaak. Jij bent aan zet en zorgt ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting staan.
 • Je zorgt voor financieel en rationeel onderbouwde plannen om de portfolio strategie van DPG Media Publishing te optimaliseren met een duurzaam effect op lange termijn. Van daaruit stel je een multidisciplinair team samen om je plan in uitvoering te brengen.
 • Je werkt bijgevolg intensief samen met al je stakeholders, met name in publishing zelf (de uitgevers en hoofdredacties) en daarnaast ook met Finance, Revenue management, en Customer Intelligence.
 • Met je scherpe blik en inlevingsvermogen vertegenwoordig je de stem van onze lezers. Dit doe je aan de hand van het dagelijks leesgedrag of kwalitatieve feedback vanuit onderzoek dat je samen met de collega’s van CI opzet.
 • Je rol is strategisch en bijgevolg heel visibel. Je weet vanuit je sterke communicatie vaardigheden en drive de nodige partnerships op te zetten om je plan ook succesvol uit te voeren.
 • Je bent daar waar de actie is en waar je moet zijn. Je werklocatie wisselt bijgevolg afhankelijk van de plannen die je maakt en de redacties waar je mee samenwerkt. Dit kan dus de ene dag in België zijn en de andere dag in Nederland. Zo hou je vinger aan de pols en bouw je vertrouwen op van de redacties om hen mee te krijgen in je regelplan. De verwachting is dan ook dat je met regelmaat aanwezig bent op locaties in België en Nederland.


Wat maakt jou de ideale kandidaat
Voor deze rol zijn we op zoek naar een echte strateeg die tegelijk de vertaalslag kan maken naar een concreet actieplan en dit ook in de realiteit omzet naar resultaat. Je bezit sterke analytische skills en je kan jouw strategie ook cijfermatig onderbouwen met een uitgewerkte business case. Daarnaast ben je in staat om vanuit een helikopterview naar de Publishing business te kijken en er tegelijk middenin te staan om de van onderuit de werking goed te begrijpen. Daarnaast:

 • Je maakt vlot contact met medewerkers in de redacties op alle niveaus in de organisatie, je kan je vlot inleven in de klantenbehoeften en je aanpak hier op afstemmen. Vanuit de ervaringen, effecten van je plan en lessons learned stuur jij het plan bij en herdenk je de strategie.
 • Je hebt een sterke interesse en affiniteit met de kranten en-magazinemarkt in België en/of NL en bent bereid om je daarin verder te verdiepen.
 • Je sterke communicatieve skills zorgen ervoor dat je iets met voldoende overtuiging kan brengen maar zorgen ook voor duurzame partnerships en constructieve samenwerking met je stakeholders. Je kan er op die manier voor zorgen dat je stakeholders je als een volwaardige strategische partner gaan beschouwen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een strategisch analytische rol, bij voorkeur in de publishing business.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • een uitstekend salaris, passend bij jouw kennis en ervaring;
 • een 36-urige werkweek;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan snel!
Heb jij interesse in de rol van Portfolio Manager? Reageer dan snel via de onderstaande sollicitatiebutton. Stuur je motivatie en Cv en je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of bel/app naar 06-11274870.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.