Performance Partnerships Manager

Job description

Amsterdam - Heb jij al wat meters gemaakt in de affiliate industrie en ben jij klaar om je carrière naar het volgende niveau te tillen? Wil jij de spil zijn tussen onze titels en contact met de klant voor de verschillende performance proposities. Dan is dit wellicht voor jou de juiste stap.


Wie zijn wij?

Voor het performance team van DPG Media - Special Interest Media (SIM) zijn wij opzoek naar een performance partnerships manager. Binnen SIM richten we ons op verschillende niche titels; AutoWeek, Tweakers, Ouders van Nu, Kek Mama en vtwonen. Als marktleider in elk domein ben je zowel als adverteerder of lezer bij ons aan het goede adres!


Wat ga je doen?

Je gaat primair bijdragen aan de B2B performance doelstellingen van de (SIM) titels. Dat houdt in het kort in dat je verantwoordelijk bent voor de digitale omzet van onze titels. Het team zal inclusief deze rol op 5 uitkomen, bestaande uit display en affiliate specialisten - jouw focus ligt op affiliate. Ieder draagt de verantwoordelijkheid voor zijn eigen kanaal, maar je werkt nauw samen de display specialist aangezien je dezelfde klanten bedient. Jij als Performance Partnerships Manager bent de spil tussen sales, marketing en de klant als het gaat om affiliate. Je schakelt met de klant, je bespreekt met commercieel redacteuren/shopping editors per domein wat er mogelijk is en maakt de commerciele afspraken. Door continu naar de data te kijken zie jij wat wel en niet werkt en adhv jouw advies wordt hierop bijgestuurd. Oftewel tot jouw verantwoordelijkheden behoren:

 • Het monitoren en optimaliseren van de bestaande performance proposities. (in-content, pricewatch, vergelijkers, widgets, Display etc.)
 • Coördinatie met redactie voor plaatsen van commerciële uitingen op het platform in samenwerking met redacties.
 • Coördinatie met B2C marketing voor plannen juiste uitingen op eigen kanalen.
 • Rapportage en evaluatie met de SIM redacties over de affiliate resultaten.
 • Relatiebeheer en verder uitbouwen/optimalisatie van affiliate inzet bestaande partners.
 • Aansluiten nieuwe partners en verkopen van affiliate proposities.
 • Plannen en coördineren van partner uitingen op zowel website als email en social kanalen.


Wat maakt jou de perfecte kandidaat

 • Je hebt minimaal 3 jaar commerciële ervaring binnen media, en/of (affiliate) marketing.
 • Je hebt affiniteit met een of meerdere van de SIM domeinen (automotive, tech, homedeco, parenting).
 • Kennis en ervaring van display is een pré.
 • Je bent ondernemend en bent altijd op zoek naar nieuwe manieren om kansen te benutten.
 • Je bent analytisch en maakt beslissingen op basis van data.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

Job requirements

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.


Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als performance partnership manager? Solliciteer dan uiterlijk 23 november. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.


Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of bel/app naar 0621370122.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!