Performance Marketeer - DPG Recruitment

 • Digital & Advertising
 • Amsterdam, Netherlands

Performance Marketeer - DPG Recruitment

Job description

Amsterdam -Heb jij verstand van meerdere digital disciplines en ben je iemand die altijd éérst naar de data kijkt? Dat is mooi, want wij zijn op zoek naar een echte performance marketeer! Samen met specialisten uit het team zorg jij voor een overkoepelende performance strategie voor onze merken Nationale Vacaturebank en Intermediair.

Wat ga je doen?
Als Performance Marketeer ben jij verantwoordelijk voor het doorvertalen van onze bedrijfsdoelstellingen naar succesvolle digital marketing campagnes. Door campagnes continue te monitoren, te analyseren en optimaliseren zet jij de beschikbare budgetten en kanalen op de meest effectieve manier in. Met als doel het leveren van het beste resultaat. Op deze manier zorg je voor een essentiële en onmisbare bijdrage aan onze ambitie en groei. In deze uitdagende rol zijn je voornaamste taken:

 • Inzet van verschillende performance kanalen en deze continu analyseren en optimaliseren.
 • Afstemmen en samenwerken met marketing specialisten om de overkoepelende strategie te waarborgen en door te vertalen naar performance doelstellingen.
 • De implementatie van marketing-tooling binnen Google Tag Manager en Google Optimize om zo tracking en optimalisatie van (performance) campagnes en CRO op onze websites bij te houden.
 • Het bewaken van het performance budget en dit zo optimaal mogelijk inzetten.
 • Het opzetten van nieuwe A/B testen om nieuwe doelgroepen aan te spreken.
 • Het aansturen van externe partijen zoals ons eigen performance platform Aimwel.
 • Het samenwerken met specialisten van andere business units om van elkaar te leren en tot een optimaal resultaat voor DPG Online Services te komen.


Wie zijn wij?
DPG Recruitment, onderdeel van DPG Online Services, is dé Recruitment specialist voor werkgevers, werknemers, ZZP-ers en studenten op de Nederlandse arbeidsmarkt. We brengen bedrijven en ondernemers in contact met die ene perfecte kandidaat als er een vacature is. Dat is natuurlijk geweldig, want zo helpen we bedrijven aan talent en kandidaten met een belangrijk aspect in het leven: een baan!

Je komt te werken in een veelzijdig en multidisciplinair marketing team waar je de ruimte krijgt en ondernemerschap en eigen intiatief beloont wordt. Je rapporteert rechtstreeks aan het hoofd marketing van het team waardoor de lijnen kort zijn. Uiteindelijk moet ons verhaal rond zijn, vanuit alle disciplines, dus we hebben elkaar nodig! Het team bestaat uit gedreven collega’s, die naast hard werken ook veel met elkaar kunnen lachen.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?
Voor deze dynamische en analytische rol zoeken we een innovatieve teamspeler met veel eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als digital marketing specialist, online marketeer of performance marketeer. Daarnaast beschik je over:

 • HBO / WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met o.a Google Analytics, Google Optimize en Google Tagmanager.
 • Kennis van SEO en je hebt ruime ervaring met betaalde advertentie kanalen zoals Google Ads, Paid Social en Criteo
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ervaring met of kennis van jobmarketing kanalen zoals joof.nl en jooble.nl is een pré.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • Een 36-urige werkweek.
 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Persoonlijk keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden via onze eigen DPG Academy en daarbuiten.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Performance Marketeer bij DPG Recruitment? Solliciteer dan snel via de onderstaande button! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Heb jij eerst nog vragen? Ik (Robin, Recruiter) beantwoord die graag via robin.pichler@dpgmedia.nl of bel/app naar 06-11274870!

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

 • We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.