Performance Lead

Job description

Amsterdam- Heb jij SEA en SEO ervaring op high volume e-commerce platformen? En weet jij een team te motiveren en te laten groeien? Dan ben jij de Performance Lead die wij zoeken voor Automotive Mediaventions.


Wat ga je doen

SEO is voor AMV meer dan een kanaal; het is een strategische prioriteit. Je hebt de luxe van een eigen dedicated SEO developementteam gecombineerd met SEO marketeers - dit is een unieke combinatie. Als Performance Lead geef jij sturing aan jouw team vol energieke professionals! Door jouw ervaring in zowel SEO als SEA weet je precies wat per kanaal werkt, maar ook hoe deze elkaar aanvullen. Je bent strategisch en hebt een duidelijke visie als het om search gaat. Je team bestaat uit 7 specialisten opgedeeld in SEO, SEA en een Webanalist. Het team werkt dedicated samen met onze eigen developers, oftewel: heb je ideeën? Die maken jullie samen waar. 

Verder:

 • ben je als Lead verantwoordelijk voor de dagelijkse resultaten uit de verschillende kanalen. Jij bepaalt de koers, stuurt het team aan en zorgt dat de juiste prioriteiten worden gesteld in de werkzaamheden. 

 • is met name jouw diepgaande kennis over het opzetten en managen van grote Google Ads accounts hierin van groot belang.

 • heb jij doorgewinterde ervaring op alle drie facetten van SEO inclusief technische optimalisatie. De samenwerking met SEO developers zorgt voor de verdere professionalisering van het hard gegroeide SEO team. 

 • ben je met grote account ook bedreven in het optimaliseren tussen de kanalen en leg je actief de link tussen de specialisten. 

 

 

Over Automotive Mediaventions 

Je komt in een zeer hecht team terecht waar veel gelachen wordt en minstens zo hard gewerkt. Niet lullen maar poetsen is het credo en iedereen ervaart veel vrijheid om zijn/haar eigen dagen in te delen. Met deze vrijheid komt een grote mate van zelfstandigheid en die moet je aankunnen. 


We groeien hard! Met sterke merken als Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld zijn wij dé partner voor bedrijven binnen de Nederlandse automotive markt en bereiken we maandelijks 6 miljoen bezoekers. De sites zijn complementair aan elkaar en bedienen grotendeels verschillende typen consumenten en zakelijke klanten. Waar Gaspedaal het beschikbare auto-aanbod in Nederland vertoont, biedt AutoTrack extra checks, informatie en zekerheden rondom de aangeboden auto’s en is Autowereld het freemium alternatief voor de zakelijke adverteerder.


Daarnaast biedt Automotive Mediaventions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerde bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Telegraaf, Volkskrant, Nu.nl en Q-music zijn de twee merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties.


Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan.

 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.

 • Een 36-urige werkweek.

 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt


Wat maakt jou de perfecte kandidaat

 • 8+ jaar hands-on SEO en SEA en bij voorkeur ook CRO ervaring, bij grote agency, een high volume e-commerce platform of netwerk.

 • Bedreven in optimaliseren van grote SEA accounts.

 • Super data driven, analytisch sterk en ervaring in a/b testing. 

 • Ervaring in aansturen team.

 • Jij bent een wandelende SEO/SEA kennisbank voor jouw collega's en het MT van AMV. 

 • Jij weet hoe je complexe analyses en oplossingen schaalbaar maakt. Je weet deze eenvoudig uit te leggen en zorgt dat ze geïmplementeerd worden.

 • Je kunt werken met alle gangbare SEO tools en je snapt hoe je server logs kan gebruiken voor SEO analyses. 

 • In ons dagelijks SEA werk gebruiken we diverse Google producten zoals Analytics 360 en Tag Manager 360. Daarnaast gebruiken we bGenius voor ons feed- en campagnemanagement. Analyses en dashboards lopen via Data Studio. Met deze systemen ben jij uiteraard bekend.

 • Je bent met grote accounts ook bedreven in het optimaliseren tussen de kanalen en legt actief de link tussen de specialisten. 

 • Je hebt uitgebreide ervaring met technische SEO optimalisatie en samenwerking met SEO developers.

Job requirements

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.


Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Performance Lead? Solliciteer dan uiterlijk 15 januari. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.


Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl


Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!