Online samensteller/redacteur BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad

Job description

Tilburg- als online samensteller/redacteur op de samenwerkingsredactie van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad ben jij de luchtverkeersleider van alle digitale uitingen van deze drie titels.


De
 functie
Je bent journalist in hart en nieren, kunt onderwerpen op hun journalistieke waarde schatten maar weet ook wat het publiek graag leest en je spitst nieuwsselectie, koppen en artikelen daarop toe. Je snapt de kracht van beeld, wat mensen trekt en wat niet. Komt er een prikkelend verhaal binnen of is er nieuws, dan weet je precies hoe je daarmee op site, app en sociale media het meeste bereik genereert. Ook snap je hoe je onderwerpen interessant houdt en hoe je publiek blijft boeien. Je krijgt daarnaast dagelijks tientallen verhalen en berichten binnen en bent in staat daarmee een website en app te maken die voortdurend actueel, relevant en aantrekkelijk is. Daarnaast weet je altijd alles als eerste, ben je in staat om snel op het laatste nieuws in te springen en hierover te berichten.

Wat ga je doen
Voor bndestem.nl, bd.nl en ed.nl voer je de volgende werkzaamheden uit:

 • het nieuws selecteren en positioneren voor website en app;
 • verhalen pushen en delen op social media;
 • communiceren met verslaggevers in het veld;
 • meten en analyseren welke verhalen aanslaan bij het publiek en hierop acteren;
 • nieuwsberichten maken;
 • deel uitmaken van een ambitieuze omgeving en deze nog verder opstuwen.


Over de drie Brabantse titels

BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad werken al geruime tijd actief samen. De laatste jaren is die samenwerking in een stroomversnelling gekomen met een gezamenlijke sportredactie, onderzoeksredactie en sinds 2018 een gezamenlijke online redactie. Het totale online bereik op dagelijkse basis is zo’n 900.000 unieke bezoekers. Het totale aantal lezers op print in Brabant is dagelijks 718.000 lezers.

Wat jou de perfecte online redacteur maakt voor deze redactie
Voor deze functie zoeken wij kandidaten met een opgewekt karakter die energie krijgt van nieuws en spannende verhalen. Verder:

 • ben je kritisch en opbouwend;
 • durf je je te roeren op een redactie;
 • kun je tegen werken onder tijdsdruk en spanning;
 • heb je er geen moeite mee om vaak in avonden en weekenden te werken;
 • herken je journalistieke kansen en ethische dilemma’s;
 • sta je open voor nieuwe trends in de journalistiek.


De Brabantse titels maken onderdeel uit van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat DPG Media open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat je van ons krijgt
Wij vinden het belangrijk dat jij je op je plek voelt en je ontwikkelt. Zo kun je deelnemen aan workshops, trainingen of lezingen van de Academy of de Campus, of meedoen aan activiteiten als pubquizzen of borrels. Verder bieden we je:

 • een functie op een bruisende redactie;
 • een multimediaal platform waar jij je bijdrage aan kunt leveren;
 • een dienstverband van 5 dagen per week met standplaats Tilburg;
 • een salaris conform de CAO voor dagbladjournalisten, passend bij jouw ervaring;
 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld) en een jaarlijkse winstdeling.

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Online samensteller/redacteur BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad? Solliciteer dan uiterlijk maandag 17 januari 2022. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.  

Eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Carin Beenen, Chef Online, via carin.beenen@dpgmedia.nl 06-34952904.


Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, je vindt ons ook op LinkedIn en Twitter.