Online samensteller AD Rotterdams Dagblad

Job description

Voor AD Rotterdams Dagblad zijn wij op zoek naar een gedreven en frisse online samensteller.


Je functie
Jij zorgt ervoor dat onze (premium)verhalen online zo goed mogelijk gepresenteerd worden en een zo groot mogelijk publiek bereiken.


Wat ga je doen?

Je komt terecht in een team van ervaren, enthousiaste redacteuren en verslaggevers. Je bent flexibel inzetbaar; overdag, maar ook in de vroege ochtenden, 's avonds en het weekend. Onze prachtige redactie staat trouwens midden in Rotterdam, pal naast Rotterdam Centraal.

 • Als online samensteller houd je doorlopend de Rotterdamse secties bij op AD.nl.
 • Je weegt continu verhalen tegen elkaar af en laat je daarbij leiden door een grote hoeveelheid data én jouw gut feeling.
 • Je houdt in de gaten wat er speelt in de regio, zet de verhalen van de redactie op een aantrekkelijke manier online en ‘verkoopt’ ze aan de lezer via social media en in nieuwsbrieven.
 • Je denkt goed na over hóe we een verhaal online moeten brengen en op welk moment we dat het beste kunnen doen.


Over ons

AD Rotterdams Dagblad is hét nieuwsmedium in dé stad van Nederland en de wijde omgeving. Tevens is het de AD-regiotitel met het grootste bereik, zowel online als in print. De redactie is 24/7 online actief. Wij zitten bovenop het nieuws, brengen achtergronden en analyse, maar schrijven ook veel human interestverhalen.

Job requirements

Wij bieden jou
Wij vinden het belangrijk dat jij je op je plek voelt en je ontwikkelt. Zo kun je deelnemen aan workshops, trainingen of lezingen van de Academy of de Campus. Verder bieden we je:

 • Een dienstverband van 38 uur met standplaats Rotterdam.
 • Een salaris conform de CAO voor journalisten, passend bij jouw ervaring.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld) en een jaarlijkse winstdeling.
 • De mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden uit te ruilen.


Wie ben jij?

Je bent een stressbestendige aanpakker, durft keuzes te maken en kan die ook uitleggen aan je collega’s. Je bent een tikkeltje eigenwijs en hebt overtuigingskracht. Je bent een kei in het verzinnen van aansprekende koppen en intro’s en je hebt gevoel voor goed beeld bij een verhaal. Je krijgt een kick van data, schrikt niet van bereiksdoelstellingen en zorgt ervoor dat de beste verhalen van AD Rotterdams Dagblad een plek krijgen op de homepage van AD.nl. Verder:

 • heb je een journalistieke opleiding op minimaal hbo-niveau en heb je aantoonbare ervaring met het werken voor een (nieuws)website.
 • bezit je een uitstekend gevoel voor het verhaal van de dag: waar hebben we het op straat of bij de koffieautomaat over vandaag (of waarover zou dat gesprek moeten gaan)?
 • ben je gretig en leergierig en bovendien flexibel en beheers je de Nederlandse taal perfect.
 • ben je goed in het vinden van online publiek via alle mogelijke kanalen en heb je affiniteit met de regio Rotterdam.


Interesse?

Reageer dan vóór 25 juni via de sollicitatiebutton op deze pagina. Heb je eerst nog vragen, stuur dan een mailtje naar Jitske-Sophie Venema, adjunct-chef van het AD Rotterdams Dagblad via js.venema@ad.nl.