Skip to content

Online Redacteur Libelle

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandRedactie, Video & Content

Functieomschrijving

Hoofddorp - Ben jij een ervaren journalist, enthousiast en creatief, kun je gestructureerd werken en bedenk je het ene relevante onderwerp na het andere voor de 40-60 doelgroep? Dan is Libelle op zoek naar jou!

Zo ziet jouw werkdag bij Libelle eruit

Als Online Redacteur bedenk, zoek, selecteer, verzamel en produceer je de mooiste content voor de online kanalen van Libelle. Jouw verhalen zijn bovendien kwalitatief ook geschikt voor print. Je weet precies met welke onderwerpen je de lezers kunt bereiken, en kunt dit vertalen in een vorm (een interview, een luchtig lijstje, een Q&A, een informatief artikel met deskundigen) en uitwerken tot een mooi verhaal.

Jij weet als geen ander welke (nieuws) onderwerpen bij de doelgroep van Libelle passen en waar je inspiratie op doet. Die tover je moeiteloos om tot een artikel waarin je de lezer tot de laatste punt vasthoudt. Denk aan pijlers als entertainment, financiën, lifestyle, gezondheid en astrologie, maar ook mooie en persoonlijke human interest verhalen en handige lifehacks.

De ideale kandidaat

Als Online Redacteur heb jij je journalistieke radar altijd aan staan, waardoor je op allerlei plekken inspiratie opdoet voor een goed verhaal. Je luistert goed, volgt het nieuws, zit op sociale media en herkent een mooi verhaal voor Libelle direct. Je hebt ervaring met het creëren van content: nieuwsartikelen produceren, een mooi interview afnemen of een diepgaand achtergrondverhaal aanleveren. Je bent meester in het verzinnen van aansprekende koppen en intro’s. Bovendien ben je nauwkeurig en alert op grammaticale onjuistheden en spelfouten. Je kent het belang van een alt-tag, linkbuilding en het kiezen van het juiste keyword. Oftewel: met je SEO-kennis zit het wel goed.

Verder neem je het volgende mee:

- Een hbo- of wo-opleiding journalistiek of je hebt een andere passende opleiding afgerond.
- Minimaal twee jaar ervaring als redacteur bij een online platform en/of tijdschrift.
- Gretigheid om verhalen te maken en direct de telefoon te pakken als je een onderwerp hebt dat je wilt uitwerken.
- Je weet alles over social media en snapt wat wel en niet werkt.
- Je kunt snel werken en van deadlines raak jij allang niet meer in paniek.
- Kennis van de 40-60 doelgroep van Libelle en je hebt die altijd in je achterhoofd.

Libelle is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Over ons

Libelle is hét magazinemerk voor vrouwen tussen 40-60 jaar, die midden in het leven staan. Libelle is het grootste vrouwenmediamerk van Nederland en bereikt maandelijks 4,3 miljoen vrouwen met het weekblad, maandelijkse specials, de website, socials, video’s, podcasts en nieuwsbrieven. Bij Libelle lees je elke dag de mooiste persoonlijke verhalen, aansprekende interviews, entertainmentnieuwtjes, royal updates, gezondheidsnieuws, maatschappelijke ontwikkelingen en lifehacks, waarmee we de lezeres informeren, vermaken en raken. De redactie is nu gevestigd in Hoofddorp en verhuist in 2024 naar Amsterdam.

Dit bieden wij

Een vaste plek op de gezelligste redactie van Nederland, in een ambitieus team
Een 36-urige werkweek.
Een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden.
Flexibiliteit rondom het thuis- en op kantoor werken.
Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door trainingen en opleidingen via de DPG Campus.

Vereisten

Solliciteren?
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur ons dan jouw cv en motivatie via de sollicitatiebutton op deze pagina. Je krijgt na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. 
Eerst nog wat vragen? Mail barbara.schneemann@persgroep.net


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Wij hebben geen behoefte aan hulp van externe partijenen bij het vinden van kandidaten.

of