Overslaan naar content

Online Redacteur AD De Dordtenaar & AD Rivierenland

Dordrecht, Zuid-Holland, NederlandRedactie

Functieomschrijving

Dordrecht - Je schrijft nieuwsartikelen en presenteert de (premium)verhalen van onze regio-redactie optimaal. Je weet een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Hierdoor heb jij een belangrijke rol in de online groei die wij doormaken.

Functieomschrijving
Als online redacteur selecteer je lokaal nieuws voor de website en app van het AD. Je zorgt dat het nieuws optimaal gepresenteerd wordt om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Je weegt continu verhalen tegen elkaar af en laat je daarbij leiden door een grote hoeveelheid data en jouw gut feeling. Bij actuele gebeurtenissen schrijf je ook zelf nieuwsberichten zodat onze lezers online als eerste op de hoogte zijn van lokaal nieuws.

Je houdt in de gaten wat er speelt in de regio, zet de verhalen van de redactie op een aantrekkelijke manier online en ‘verkoopt’ ze aan de lezer via social media en in nieuwsbrieven. Je denkt goed na over hoe we een verhaal online moeten brengen en op welk moment we dat het beste kunnen doen.

Wat ga je doen:

 • Het nieuws selecteren en positioneren voor website en app;
 • Je vergroot de zichtbaarheid van onze artikelen door o.a. het delen van verhalen op onze social media kanalen en door ervoor te zorgen dat de beste verhalen uit de regio een prominente plek krijgen op ad.nl.;
 • Je staat in nauw contact met onze verslaggevers in het veld;
 • Meten en analyseren welke verhalen aanslaan bij het publiek en hier naar handelen;
 • Nieuwsberichten schrijven voor website en app.


AD De Dordtenaar en AD Rivierenland zijn leidende nieuwsmedia in de regio Drechtsteden, de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De redactie is 24/7 actief. Wij zitten bovenop het nieuws, brengen achtergronden en analyse, maar schrijven ook human interest-verhalen.

Functieprofiel

 • Je hebt een journalistieke achtergrond en hebt interesse in lokale verhalen;
 • Je bent goed in het maken van koppen en intro’s en je hebt gevoel voor goed beeld bij een verhaal;
 • Je hebt veel interesse in data en weet om te zetten in concrete acties;
 • Je kan snel schakelen bij actuele gebeurtenissen en kan werken onder tijdsdruk;
 • Jij wil bijdragen aan onze ambitieuze (online) doelstellingen en er samen met je collega’s voor zorgen dat onze lokale verhalen het publiek krijgen dat ze verdienen.


Wat bieden wij:
Vanaf de redactie in Dordrecht kom je terecht in een gemengd team van ervaren en jonge, enthousiaste journalisten. Het AD - de grootste nieuwssite van Nederland - is dé plek om jezelf te blijven ontwikkelen als journalist. Daarbij bieden wij:

 • salaris, passend bij jouw ervaring;
 • 38-urige werkweek;
 • Persoonlijk keuzebudget bestaande uit: 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen via onze eigen academy;

Als hét mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Ongeacht je achtergrond, nodigen we je uit om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan uiterlijk 25 februari. Je krijgt na de sluitingsdatum altijd een reactie. Eerst nog wat meer weten? Leon van Heel (Nieuwschef) beantwoordt graag je vragen. Hij is te bereiken via l.vanheel@ad.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. 

Vereisten

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Instagram.

of