Online Marketing Specialist - DPG Recruitment

 • Digital & Advertising
 • Amsterdam, Netherlands

Online Marketing Specialist - DPG Recruitment

Job description

Amsterdam - Ben jij een gedreven online marketing specialist met enkele jaren ervaring? Spreekt de wereld van recruitment en vacatures je aan en wil je graag aan de slag bij hét grootste mediabedrijf van Nederland? Dan is dit jouw kans om jouw opgedane kennis en ervaring te gebruiken in een brede, dynamische en uitdagende online marketing rol!

Wat ga je doen?
Bij DPG Recruitment helpen wij zowel werkzoekenden die op zoek zijn naar een volgende stap in hun carrière, als werkgevers die op zoek zijn naar talent op de arbeidsmarkt. Als online marketing specialist bij DPG Recruitment weet jij op een doeltreffende manier zichtbaarheid en leads te genereren voor onze merken Nationale Vacaturebank en Intermediair. Dit doe je door onze eindgebruikers (werkzoekenden én werkgevers) een zo goed mogelijk resultaat te bieden.


Het betreft een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je krijgt energie van het optimaliseren van conversie gerichte, en data gedreven campagnes. Ook vind je het leuk om mee te denken over het versterken van onze brand awareness. Dit doe je vanuit het centrale marketing team en in samenwerking met o.a. externe partijen en interne stakeholders.

Jouw dagelijkse taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het doorvertalen van B2C & B2B bedrijfsdoelstellingen naar doelstellingen voor marketing kanalen, met duidelijke KPI’s zoals: webshop leads & omzet, user engagement en organic traffic.
 • Zorgen voor ondersteuning van totale marketingstrategie en campagnes door inzet van verschillende online (social) kanalen en het aansturen van externe specialisten & agencies.
 • Zorgen dat de juiste inzichten beschikbaar zijn, dit in samenwerking met analisten.
 • Door het leveren van de juiste inzichten weet jij data-gedreven werken binnen de organisatie te stimuleren.
 • Budget bewaking en allocatie.


Wie zijn wij?
DPG Recruitment, onderdeel van DPG Online Services, is dé Recruitment specialist voor werkgevers, werknemers, ZZP-ers en studenten op de Nederlandse arbeidsmarkt. We brengen bedrijven en ondernemers in contact met die ene perfecte kandidaat als er een vacature is. Dat is natuurlijk geweldig, want zo helpen we bedrijven aan talent en kandidaten met een belangrijk aspect in het leven: een baan!

Je komt te werken in een veelzijdig en multidisciplinair marketing team waar je de ruimte krijgt en ondernemerschap en eigen intiatief beloont wordt. Je rapporteert rechtstreeks aan de hoofd marketing van het team waardoor de lijnen kort zijn. Uiteindelijk moet ons verhaal rond zijn, vanuit alle disciplines, dus we hebben elkaar nodig! Het team bestaat uit gedreven collega’s, die naast hard werken ook veel met elkaar kunnen lachen.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?
Voor deze uitdagende rol zoeken wij een innovatieve teamspeler met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als digital marketing specialist, online marketeer of performance specialist.

Tevens heb je:

 • HBO / WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met data-analyse, lead-gen en marketing automation.
 • Ruime ervaring met betaalde advertentiekanalen zoals online display en Paid Social.
 • Goede kennis van SEO.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • Een 36-urige werkweek.
 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Persoonlijk keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden via onze eigen DPG Academy en daarbuiten.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Online Marketing Specialist? Solliciteer dan snel via de onderstaande button! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Heb jij eerst nog vragen? Ik (Robin, Recruiter) beantwoord die graag via robin.pichler@dpgmedia.nl of bel/app naar 06-11274870!

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.