Skip to content

Online Channel Manager

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandDigital & Advertising

Functieomschrijving

Amsterdam- Breng jouw energie naar de mooiste mediamerken van Nederland!

Wat ga je doen
Heb jij een passie voor het beheren van webshops? Dan is dit jouw kans om te werken voor de meest prestigieuze mediamerken van Nederland! Als Online Channel Manager ben jij verantwoordelijk voor de omzet van de categorie 'lezen' (voornamelijk magazines, stripalbums, boeken en Bladcadeau) op alle online verkoopkanalen, waaronder DPG- webshops, affiliate netwerken en externe marketplaces.

Wat ga je precies doen? Je werkt volgens jouw ontwikkelde strategie voor online verkoop en richt je op de lange termijn ontwikkeling van je kanalen. Je wordt gelukkig van het stimuleren van conversies en salesgroei. Je weet van aanpakken en je laat je niet afschrikken door een hobbel op je pad. Dagelijks analyseer je hoe we ons assortiment nog beter kunnen afstemmen op de behoeften van de klant en je verbetert de klantreis door aanpassingen door te voeren op de DPG-webshops en andere kanalen. Om jouw ideeën hierover om te zetten in verbeteringen werk je samen met een divers team van specialisten, zoals campagnemanagers, UX-designers, klantenservice en online marketeers. De dynamiek is hoog en je vindt de operationele executie belangrijk. Je bent een enthousiaste, zelf starter en analyseert, bedenkt, implementeert en realiseert.

Enkele van jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • Het bepalen en uitwerken van de online verkoopstrategie
 • Omzetverantwoordelijkheid voor alle online verkopen (budget/sales)
 • Verantwoordelijkheid voor de online verkrijgbaarheid van ons portfolio op de diverse webshops en marketplaces
 • Verantwoordelijkheid dragen voor het digitale campagnemanagement bij marketplaces (Bol.com.)
 • In samenwerking met de afdeling campagne management realiseer je effectieve (online) campagnes
 • Het initiëren van optimalisaties in de customer journey.
 • Uitbreiden / nieuw aansluiten van online distributiekanalen (affiliates/ marketplaces).


Wat maakt jou de ideale kandidaat

We zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende collega met een HBO+-niveau en minimaal 4 jaar ervaring in een online sales/e-commerce rol. Je hebt de nodige stevigheid om op verschillende niveaus effectieve gesprekken te voeren, zowel intern als extern. Je bent analytisch sterk, accuraat, resultaatgericht en durft buiten de gebaande paden te denken. Daarnaast kan je goed prioriteiten stellen en ben je een teamspeler met overtuigingskracht.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wie zijn wij
Je komt terecht in een retailteam bestaande uit 21 collega’s in België en Nederland, elk met hun eigen specialisatie, zoals channelmanagers, campagnemanagers, business service, en retailmarketeers. Samen zijn wij binnen DPG Media verantwoordelijk voor alle retailactiviteiten in Nederland en België. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de omzet van vijf productgroepen: dagbladen, magazines, Bladcadeau, Kidsweek en Donald Duck pockets/stripalbums, evenals andere inkomstenbronnen, zoals leestafels en leesmappen.

Binnen het retailteam bieden we een professionele werkomgeving waarin ondernemerschap, samenwerking en vrijheid centraal staan. We organiseren regelmatig teamactiviteiten. We geven je alle ruimte om te werken aan je toekomst door middel van workshops en trainingen. Bij ons kun je jezelf zijn, als ondernemer, teamspeler en bovenal als individu.

Wat krijg je van ons

 • Een fantastische baan met veel uitdaging.
 • Een salaris dat past bij jouw ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • Volop mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Vereisten

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Online Channelmanager? Solliciteer dan uiterlijk 6 december 2023. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Robin Pichler (Recruiter DPG Media) beantwoordt graag je vragen via robin.pichler@dpgmedia.nl.

of