Nieuwsverslaggever AD Utrechts Nieuwsblad

  • Redactie, Video & Content
  • Utrecht, Netherlands

Nieuwsverslaggever AD Utrechts Nieuwsblad

Job description

Het AD Utrechts Nieuwsblad heeft plek voor een nieuwsverslaggever. Het gaat om een vervanging van zwangerschapsverlof vanaf 1 oktober. We bieden je een tijdelijk contract voor zes maanden.

Dit is wat we bieden
Een plek op de redactie van hét toonaangevende nieuwsmerk in regio Utrecht. Je opereert in een gebied dat net zo goed urbaan als ruraal is. Het is de snelst groeiende regio van Nederland, een gebied waar mensen zielsveel houden van hun stad of dorp. Een gebied waar heel veel soorten mensen leven en werken, waar samenleven niet altijd even makkelijk is. Een gebied dat bol staat van verhalen die verteld moeten worden. Groot of klein, lief of confronterend, urgent of onderhoudend.

Dit is wat we zoeken
Je bent een echte nieuwsjager die niet kan wachten om je berichten als eerste online te brengen. Je hebt je sporen verdiend in de regionale journalistiek of je bent een talent dat de wereld wil laten zien hoe de moderne journalistiek eruit zou moeten zien.

Je hebt een neus voor nieuws, maar draait ook je hand niet om voor een spannende reconstructie, een reportage van de straat of een mooi persoonlijk interview.

Voor jouw verhalen sluiten lezers een abonnement af en willen onze abonnees nog langer bij ons blijven. Jij voelt de stad en regio feilloos aan, jij snápt het merk AD, jij weet wat een verhaal nodig heeft om er zoveel mogelijk lezers een groot plezier mee te doen.

Dit kun je verwachten
Bij het AD Utrechts Nieuwsblad geven we je graag de ruimte als verslaggever. Je kunt grotendeels zélf de onderwerpen bepalen waar je mee aan de slag gaat, door dagelijks met goede ideeën voor verhalen te komen.
De regiojournalistiek is een afwisselende wereld. Op maandag sta je bij een inwoner van Leersum op de stoep, die zijn huis ingebouwd zag worden door hooibalen. Op dinsdag maak je een mooi persoonlijk interview met een corona-patiënt. En later in de week doe je misschien een wob-verzoek omdat je alles wil weten over de timing van een groot verkeersproject. Of scoor je een primeur als je ontdekt dat een topman van een bank illegaal een huis verhuurt in Utrecht.

De Utrechtse regioredactie van het AD - de grootste nieuwssite van Nederland - is dé plek om jezelf te ontwikkelen als journalist. Niet alleen omdat je de kans krijgt veel te doen, maar ook omdat we onderdeel zijn van DPG Media die met zijn eigen Campus volop cursussen biedt. Podcasts maken, verhalend schrijven, onderzoek doen op het darkweb: het cursusaanbod is breed en er zijn steeds weer nieuwe dingen te leren.

Interesse?
Reageer dan voor 5 september met je CV en een korte motivatie. Eerst meer weten? Stuur dan een mail naar Marije van ‘t Hoog, chef van het AD Utrechts Nieuwsblad: marije.van.t.hoog@ad.nl

Job requirements

.