Nieuwsredacteur Tweakers

 • Redactie, Video & Content
 • Amsterdam, Netherlands

Nieuwsredacteur Tweakers

Job description

Amsterdam- Ben jij een echte nieuwsjunk en wil je bij de beste techsite van de Benelux werken? Kan jij snel en accuraat kan schrijven en schroom je er niet voor om de telefoon op te pakken om iemand te bellen? Bij Tweakers zoeken wij een fulltime nieuwsredacteur die alle journalistieke principes beheerst, maar ook iemand die tussendoor lekker kan nerden over nieuwe hardware en wat de beste toetsenbordswitches zijn (hint: dat is cherry blue). Word jij onze nieuwe collega?


Wat ga je doen?
Je komt te werken op de nieuwsredactie van Tweakers, die verantwoordelijk is voor de nieuwsberichtgeving op de frontpage. Je werkt samen met je directe collega's en de chef van de nieuwsredactie om te zorgen dat het nieuws zo accuraat, snel en volledig mogelijk op de site verschijnt. Je houdt daarvoor niet alleen algemene nieuwsbronnen in de gaten, maar bouwt ook je eigen netwerk op en onderhoudt actief contact met de community. Tevens schrijf je achtergronden en reportages, waarmee je belangrijke technologische ontwikkelingen uit kan diepen. Afhankelijk van je interesses en vaardigheden is er ook de mogelijkheid om af en toe het reviewteam te ondersteunen of multimediale content te maken.

De nieuwsredactie is elke dag actief tussen 7 uur 's ochtends en 9 uur 's avonds. Daarbinnen werken we met ochtend-, dag- en avonddiensten. Af en toe werk je ook in de weekenden of op feestdagen. Tweakers zit in Amsterdam, en hoewel we een flexibel thuiswerkbeleid hebben verwachten we je met enige regelmaat op de redactie.

Over Tweakers
Tweakers is het grootste technieuwsplatform van Nederland. De sfeer op onze redactie is los, maar ook gedreven, en je komt in een team te werken waar iedereen een grote passie voor technologie heeft. Tussen het werk door is er dan ook genoeg ruimte om te ontspannen met onze RetroPie-arcadekast of om even te spelen met de nieuwste snufjes die hier binnenkomen. Tweakers is onderdeel van DPG Media, uitgever van onder andere kranten als de Volkskrant en AD, titels als NU.nl en een specialistische titels zoals Ouders van Nu en VTwonen.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?
Jij bent iemand die...

 • het technologie- en internetnieuws op de voet volgt, veel onderwerpen waarover Tweakers publiceert interessant vindt en het leuk vindt om hierover te schrijven.
 • een neus heeft voor nieuws en die zelf nieuws kan ‘maken’.
 • zelf technologische ontwikkelingen kan spotten en kan duiden in achtergrondartikelen.
 • Aantoonbaar kan schrijven volgens journalistieke basisprincipes. Een journalistieke opleiding is daarom een pré, maar geen vereiste.
 • geen 9-tot-5-mentaliteit heeft (omdat je soms ook op andere tijden zult werken).


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat krijg je van ons?

 • Fulltime functie (36 uur) en een uitstekend salaris.
 • 8 procent vakantiegeld.
 • 4 procent keuzebudget.
 • Een jaarlijkse winstdelingsregeling.
 • Een thuiswerkvergoeding.
 • Een (unmanaged) laptop en telefoon.
 • Flexibel thuiswerkbeleid.
 • Veel interne cursusmogelijkheden via de DPG Academy.


Afhankelijk van hoe ver je van het Tweakers-kantoor woont, kun je aanspraak maken op een parkeerplaats. Autoreizigers ontvangen een kilometervergoeding en als je met het openbaar vervoer reist, krijg je een Business Card. Je krijgt daarnaast een thuiswerkvergoeding en een laptop (unmanaged, dus je mag lekker Arch draaien!) en een telefoon van ons. Tevens is Tweakers onderdeel van DPG Media en heeft een aantrekkelijk cursusprogramma waarin je je journalistieke skills kunt verbreden of je op andere manieren kunt ontwikkelen.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Heb je zin om aan de slag te gaan als Redacteur bij Tweakers? Stuur dan je CV, motivatiebrief en een link naar jouw portfolio. Dit kan via de onderstaande button. Eerst nog vragen? Neem gerust contact op met Tijs Hofmans (nieuwscoördinator) via tijs@tweakers.net.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.