Overslaan naar content

Nieuwsredacteur NU.nl

Op locatie, Remote, Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Redactie

Functieomschrijving

Amsterdam - Ben jij een bureauredacteur die weet hoe je razendsnel nieuws maakt? Dan heeft NU.nl een mooie plek voor jou! We zoeken per 1 augustus een nieuwsredacteur die fulltime beschikbaar is. Kom jij ons team versterken?

Wat ga je doen?
Je volgt het nieuws actief, zit vol energie en bent initiatiefrijk. Je geniet ervan om elke dag een gigantisch publiek op de hoogte te stellen van het laatste nieuws. Dat doe je neutraal, snel, bondig en laagdrempelig, zodat iedereen het begrijpt. Samen met jouw collega-nieuwsredacteuren ben je verantwoordelijk voor de algemene nieuwsstroom. Je monitort wat er gebeurt op binnenlands, buitenlands en politiek vlak, kijkt kritisch naar de nieuwswaarde daarvan en schrijft tijdens elke dienst een aantal nieuwsberichten. Bij breaking news houd je het hoofd koel en tik je razendsnel een pushbericht, zodat het laatste nieuws het eerste op NU.nl te lezen is. Daarnaast schrijf je ook regelmatig uitlegartikelen en stel je relevante follow-upvragen om eigen nieuws te maken. Dit alles doe je fulltime binnen onze nieuwsredactie met een chef, meerdere samenstellers, in totaal acht vaste redacteuren en diverse freelancers. De functie is een bureaufunctie. De telefoon is jouw wapen.

Wie ben jij?

We zoeken iemand die flexibel is en wil en kan werken in een wisselend rooster, met diensten tussen 5.00 uur en 1.00 uur. Je werkt standaard één (vaste) weekenddag. Als je de zaterdagen werkt, heb je altijd op zondag en maandag vrij. En als je de zondagen werkt, heb je altijd op vrijdag en zaterdag vrij. We werken maximaal twee dagen per week thuis, dus het moet voor jou logistiek geen probleem zijn om op de genoemde tijdstippen op ons hagelnieuwe kantoor in Amsterdam-Duivendrecht te zijn. Mocht je met het openbaar vervoer reizen, dan kan een pendelbusje of taxi je ophalen van en terugbrengen naar NS-station Duivendrecht of Amsterdam Amstel. Onze vroegste (om 5.00 uur) en laatste diensten (tot 1.00 uur) zijn wel altijd vanuit huis. Verder heb je geen moeite met werken tijdens feestdagen.

Over NU.nl
NU.nl is met acht miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten. Er is veel contact tussen diverse redacties en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

Jouw profiel

 • Je bent communicatief sterk en een echte teamspeler.
 • Je werkt snel en foutloos.
 • Je bent stressbestendig, flexibel, zelfstandig en gedreven.
 • Je bent in staat dagelijks met ideeën rondom nieuws en follow-ups te komen;
 • En je maakt er een sport van om nieuws razendsnel maar feitelijk, neutraal en toegankelijk uit te leggen.


En je hebt...

 • minimaal hbo-denk- en -werkniveau en journalistieke ervaring.
 • interesse in grote recente (binnenlandse) nieuwsontwikkelingen.
 • ervaring als nieuwsredacteur bij een vergelijkbare titel is een grote pre, maar we nodigen ook net-afgestudeerden uit om te solliciteren.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • een uitdagende baan op de leukste redactie van Nederland.
 • een leerzame plek bij de grootste nieuwssite van Nederland.
 • veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief.
 • een marktconform salaris.
 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen via onze eigen DPG Media Academy. Podcasts maken, verhalend schrijven, onderzoek doen op het darkweb: het cursusaanbod is breed en er zijn steeds weer nieuwe dingen te leren.

Solliciteren?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als nieuwsredacteur? Dan ontvangen wij graag voor de sluitingsdatum op 13 juni je cv en een motivatie. Zit je bij de eerste selectie, dan nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen. Ook twee opdrachten behoren tot de procedure. Eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Tessa Kaatee, Corporate Recruiter via tessa.kaatee@persgroep.net


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic en JOE, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn.

Vereisten

Wij hebben geen hulp nodig van externe partijen bij het vinden van onze nieuwe collega!


of