Nieuwsmaker

  • ADR
  • Amsterdam, Netherlands

Nieuwsmaker

Job description

Amsterdam - Ben jij een creatieve nieuwsmaker die met een fijne neus voor nieuws het dagelijkse leven van mensen verrijkt? Heb jij ervaring in de journalistiek of creatie van nieuwswaardige content? Dan zoeken wij jou! Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie waarin je verantwoordelijk bent voor het produceren van nieuws- en persberichten.

Wat ga je doen?
Als nieuwsmaker/redacteur bij Online Services schrijf je dagelijks nieuws- en persberichten over de sectoren waar de OS-merken zich op richten. Je zorgt ervoor dat de artikelen aansluiten op de informatiebehoefte van de lezer en dat deze als grondstof kunnen dienen voor andere nieuwsmedia. Daarnaast maak je branded content-artikelen voor diverse online- of printuitgaven van DPG Media en zorg je voor de plaatsing van Online Services-widgets die binnen het platform van DPG Media gelinkt worden aan relevante artikelen.


Wie zijn wij?
DPG Media is hét grootste mediabedrijf in Nederland met merken als de Volkskrant, Trouw, Libelle, NU.nl en Qmusic. Online Services (OS) is een onderdeel van DPG Media en richt zich op de meer PR-matige productie van nieuws uit de sectoren waar de OS-merken actief zijn. 
Online Services bestaat onder andere uit Independer, Intermediair en Autotrack.


Wat zoeken we in jou?
Wij zijn op zoek naar een nieuwsmaker/redacteur die ervaring heeft in de journalistiek of creatie van nieuwswaardige content. Je hebt een gevoel voor nieuws en media en begrijpt wat nieuws is en hoe je ontwikkelingen bij jouw interne klanten op het juiste moment onder de aandacht kan krijgen bij relevante media. Je bent enthousiast, zelfstandig, creatief en beschikt over een vlotte pen. Verder heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal en ben je sterk in content. Ook ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar.


Wat je van ons krijgt

  • Een prima salaris, passend bij jouw ervaring.

  • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.

  • 36-urige werkweek.

  • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.

  • De mogelijkheid feestdagen te ruilen voor een feestdag die past bij jouw eigen culturele achtergrond.

  • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden middels onze Academy.


Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan direct!
Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Job requirements

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.