Nieuwschef AD de Dordtenaar & AD Rivierenland

 • Redactie, Video & Content
 • Dordrecht, Netherlands

Nieuwschef AD de Dordtenaar & AD Rivierenland

Job description

Dordrecht - Wil je met een team van zo’n 15 redacteuren en minstens zo veel freelancers de beste journalistiek bedrijven in Drechtsteden en Rivierenland? De lezers en volgers in die gebieden optimaal informeren, inspireren en amuseren met lokale en regionale verhalen? Online en in de krant. En wil je jonge talenten op weg helpen in hun journalistieke carrière?

Wat ga je doen
De nieuwschef van AD De Dordtenaar en AD Rivierenland (twee regiotitels van het AD) zorgt dat we op verschillende manieren en met verschillende invalshoeken verhalen vertellen: geschreven artikelen, foto’s, video en podcast. De chef stimuleert de redacteuren om met ideeën te komen en helpt hen deze te maken. Zelf heeft de nieuwchef ook inzicht in het gebied en de mensen die er leven. Dat levert ook verhaalideeën op.

De chef kijkt steeds welk verhaal we op welk moment online brengen.

Functieprofiel

 • Liefde voor en affiniteit met regionale journalistiek.

 • Leidinggevende ervaring niet noodzakelijk, wel de drive om er goed in te worden.

 • Het vermogen om sommige regionale verhalen dusdanig te herkennen en te begeleiden dat zij voor een landelijk publiek interessant zijn.

 • Enthousiast over ‘het snelle nieuws’, gevoel voor het menselijke verhaal.

 • Teamspeler met een goed humeur. Je bent in staat zelfstandig te werken binnen AD Regio, de verzameling van regionale AD-titels.


Voorwaarden

 • salaris, passend bij jouw ervaring;

 • 36-urige werkweek;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

Als hét mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Ongeacht je achtergrond, nodigen we je uit om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Solliciteren, en dan?
Heb je zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct! Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Paul beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar p.vandenBosch@ad.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Instagram.