Nieuwsanalist NU.nl

 • ADR
 • Hoofddorp, Netherlands

Nieuwsanalist NU.nl

Job description

Bij NU.nl zoeken we per direct een Nieuwsanalist. Heb je affiniteit met journalistiek, digitale strategie en data en wil jij bijdragen aan de groei van de site en de app van NU.nl? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Nieuwsanalist werk je op de redactie van NU.nl en vertaal je data in adviezen voor de redactie van het grootste digitale nieuwsmerk van Nederland. Je analyseert, rapporteert, geeft advies over hoe en wanneer producties gepubliceerd moeten worden en fungeert als coach op de redactievloer. Je werkt binnen het Content Performance Team van DPG Media.

Je functie

Als Nieuwsanalist adviseer en ondersteun je de verschillende redacties van NU.nl (zoals binnenland, sport, economie en achterklap) met data-inzichten. Op dagbasis verdeel je jouw tijd tussen het analyseren, adviseren en rapporteren van data voor de verschillende redacties en anderzijds help je bij het doorhakken van knopen over hoe producties op NU.nl gedistribueerd moeten worden.

 • Je adviseert en ondersteunt de redacties op basis van de prestaties van artikelen.

 • Je helpt bij het behalen van de KPI’s.

 • Je denkt mee na over hoe we data beter kunnen inzetten en meer inzichtelijk kunnen maken.

 • Je werkt nauw samen met de redacties en business stakeholders en vormt het aanspreekpunt voor hun data gerelateerde vragen.

 • Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de redactionele rapportages en het verbeteren van data-verwerking.

Dit neem je mee

 • Je hebt liefde voor digitale journalistiek en cijfers en een neus voor social media en online nieuws en hebt affiniteit met journalistiek. Je bent op dat vlak inhoudelijk sterk en bent sparringpartner voor alle redacteuren en in het bijzonder de chefs en hoofdredactie.

 • Je hebt minimum vijf jaar relevante ervaring.

 • Je hebt een HBO/WO Bachelor (of soortgelijke opleiding) afgerond bij voorkeur in de richting journalistiek of communicatie.

 • Je hebt een passie voor data en bent sterk analytisch onderlegd.

 • Je hebt goede contactuele eigenschappen, communiceert makkelijk en hebt voldoende overredingskracht om je eigen ideeën te laten landen.

 • Je hebt het vermogen om te (leren) werken met technische en analytische programma’s, zoals SQL, Google Analytics of Looker.

NU.nl is het grootste digitale nieuwsmerk van Nederland en bereikt dagelijks miljoenen mensen. We zijn onderdeel van hét grootste mediabedrijf. Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s,radiostations en online services zoals Qmusic, AD.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen

Job requirements

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom.


Interesse? Solliciteer dan direct!

Word jij onze nieuwe nieuws analist? Reageer dan snel en stuur ons behalve je cv vooral ook een goede motivatie waaruit blijkt dat we jou moeten spreken. Doe dit vóór 2 december.


Heb je nog vragen? Ik beantwoord deze graag via colin.van.hoek@dpgmedia.nl.