Nieuwsanalist Eindhovens Dagblad (ED)

 • ADR
 • Eindhoven, Netherlands

Nieuwsanalist Eindhovens Dagblad (ED)

Job description

Bij het Eindhovens Dagblad (ED) zoeken we per direct een Nieuwsanalist. Heb je affiniteit met journalistiek, digitale strategie en data en wil jij bijdragen aan de groei van de site en de app van het ED? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Nieuwsanalist werk je op de redactie van het ED in Eindhoven. Je vertaalt data in adviezen voor de redactie van een van de sterkste regionale merken van Nederland.

Je analyseert, rapporteert, geeft advies over hoe en wanneer producties gepubliceerd moeten worden en fungeert als coach op de redactievloer. Je werkt binnen het Content Performance Team van DPG Media.

Je functie

Je kijkt gedurende de dag naar de mix op de voorpagina, de planning voor de volgende dag en naar het gedrag van bezoekers op dat moment. Je adviseert de redactie om artikelen anders te presenteren of om een follow-up te maken over een specifiek onderwerp.

Daarnaast werk je aan grotere analyses en kijk je naar de grondoorzaken van wat goed en minder goed werkt. Bijvoorbeeld: wat voor soort artikelen kan het ED bij de Provinciale Statenverkiezingen het beste maken of waarom halen bepaalde artikelen meer nieuwe abonnees binnen? Je communiceert de conclusies helder en constructief naar de redactie.

Jouw adviezen sluiten altijd aan bij de merkwaarden en journalistieke koers van het ED.

 • Je helpt bij het behalen van de doelstellingen.

 • Je denkt mee over hoe we data beter kunnen inzetten en meer inzichtelijk kunnen maken.

 • Je werkt nauw samen met de redacties en vormt het aanspreekpunt voor hun datagerelateerde vragen.

 • Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de redactionele rapportages en het verbeteren van dataverwerking.

 • Je maakt grotere analyses waarin je kijkt naar de grondoorzaken van wat goed en minder goed werkt.

Job requirements

Dit neem je mee

 • Je hebt liefde voor digitale journalistiek en cijfers en een neus voor social media en online nieuws en hebt affiniteit met journalistiek. Je bent op dat vlak inhoudelijk sterk en bent sparringpartner voor alle redacteuren en in het bijzonder de chefs en hoofdredactie.

 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante ervaring.

 • Je hebt een HBO/WO Bachelor (of soortgelijke opleiding) afgerond bij voorkeur in de richting journalistiek of communicatie.

 • Je hebt een passie voor data en bent sterk analytisch onderlegd.

 • Je legt en onderhoudt makkelijk contact, kan goed communiceren en hebt voldoende overredingskracht om je eigen ideeën te laten landen.

 • Je hebt het vermogen om te (leren) werken met technische en analytische programma’s, zoals SQL, Google Analytics of Looker.

Over het ED en DPG Media

Het Eindhovens Dagblad richt zich met vier regio-edities op de regionale nieuwsvoorziening uit niet minder dan 23 gemeenten. Sport neemt daarbij een belangrijke plaats in, natuurlijk PSV, maar ook de regioclubs krijgen ruimschoots aandacht.

Dat alles overigens zonder het nationale én internationale nieuws uit het oog te verliezen. Het ED is een uitgesproken regiokrant en wordt vandaag de dag onder meer verspreid in Eindhoven, Helmond, Valkenswaard, Veldhoven, Geldrop, Nuenen, Oirschot, Mierlo en Best.

Op ed.nl krijgen de abonnees al het lokale nieuws. Elke gemeente heeft op de website een eigen sectie waarop verslaggevers gebeurtenissen in hun gemeente bijhouden en ze duiden.

Het ED is onderdeel van DPG Media. Een mediabedrijf met 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s,radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom.

Interesse? Solliciteer dan direct!

Word jij onze nieuwe nieuws analist? Reageer dan snel en stuur ons behalve je cv vooral ook een goede motivatie waaruit blijkt dat we jou moeten spreken. Doe dit vóór 10 februari.

Heb je nog vragen? Ik beantwoord deze graag via colin.van.hoek@dpgmedia.nl.