Skip to content

Nieuws analist AD Regiotitels

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandRedactie, Video & Content

Functieomschrijving

Rotterdam - Heb jij affiniteit met journalistiek en interesse in data? Ga jij onze redacties helpen nog meer impact te maken met regionale journalistiek? Als Nieuws analist regiotitels werk je op de redactie van AD in Rotterdam. Je bent ook af en toe op de regioredacties in bijvoorbeeld Den Haag, Amersfoort en Utrecht.

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Het is jouw taak om data te vertalen naar concrete inzichten en adviezen voor de redactie. Je analyseert, rapporteert en geeft advies over de beste manier om artikelen en video’s online te presenteren. Je gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: Waarom haken mensen af in een artikel? Welke intro’s zorgen voor de meeste nieuwe abonnees? Wat is de optimale spreiding van artikelen over de dag? En waarom stijgt of zakt het bezoek de afgelopen weken?

De adviezen geef je op drie ‘snelheden’: live, in dag- en weekrapporten en in grotere analyses. Op de dag zelf kijk je met een schuin oog mee naar de cijfers en deel je belangrijke actiegerichte inzichten met de redactie. In dag- en weekrapporten geef je duiding aan de cijfers. We voeren los van deze dagelijkse taken ook constant diepgravende analyses uit.Je bent een belangrijke sparringpartner voor de chefs en hoofdredactie bij AD Regio en werkt nauw met hen samen.

Jouw team
Het Content Performance Team (CPT) werkt over Nederland én België. Met in Nederland 14 nieuwsanalisten verspreid over diverse nieuwsmerken. Gezamenlijk werken we aan creatieve oplossingen voor complexe problemen, ook met andere teams. Dat lukt alleen met een fijne werksfeer en met goed teamwork. Je zal dit werk doen voor de zeven regiotitels die onder het AD vallen: Amersfoortse Courant, De Dordtenaar, Groene Hart, Haagse Courant, Rivierenland, Rotterdams Dagblad en Utrechts Nieuwsblad.

FUNCTIEPROFIEL

 • Je hebt minimaal ervaring als data-analist óf als journalist. Op beide vlakken ervaring is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Affiniteit met journalistiek is wel een vereiste.

 • Je hebt hbo/wo-denkniveau.

 • Je legt en onderhoudt makkelijk contact, kan goed communiceren en hebt voldoende overredingskracht om je eigen ideeën te laten landen.

 • Je neemt initiatief en kan goed zelfstandig werken.

 • Of je hebt je eigen goede redenen waarom we jou zouden moeten spreken over deze baan.


VOORWAARDEN

 • salaris, passend bij jouw ervaring;

 • 36-urige werkweek;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 • We geloven in een gezonde werk-privébalans waarbij je voldoende ruimte krijgt voor jouw welzijn en flexibel werken.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan uiterlijk 31 oktober. Je krijgt na de sluitingsdatum altijd een reactie. Eerst nog vragen? Colin van Hoek (Hoofd Nieuwsanalyse DPG Nederland) beantwoordt deze graag via colin.van.hoek@dpgmedia.nl.

Vereisten

Over DPG Media
Het AD is onderdeel van DPG Media. Hét mediabedrijf van Nederland en België met 90 sterke merken zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 80% van de Vlamingen. Het AD bereikt dagelijks 3 miljoen gebruikers. 
De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en kwaliteiten cruciaal. Dus geven we je alle kansen om te blijven groeien. Zo houd je grip op je toekomst. Via verschillende opleidingen en de “Academy by DPG Media”.


of