Nachtredacteur

Job description

Woon jij aan de andere kant van de wereld en heb je ervaring met nieuwsdiensten? Dat komt goed uit, want we zijn per direct op zoek naar een nachtredacteur die vijf dagen per week in de Nederlandse nachten het nieuws op NU.nl wil verslaan. En dan is een gunstige tijdzone wel zo pretti


Wat ga je doen?


 • Je bent in de Nederlandse nachten verantwoordelijk voor de nieuwsstroom en kan razendsnel publiceren, nieuwskeuzes maken en artikelen van duiding voorzien.
 • Je bewaart het overzicht en anticipeert op de nieuwsagenda. Je bent een snelle en zorgvuldige schrijver, die zowel kan livebloggen als nieuwsberichten maken.
 • Je volgt het nieuws actief, zit vol energie en bent initiatiefrijk. Je bent in staat om voor een breed publiek te schrijven: neutraal, snel, bondig en laagdrempelig.
 • Je werkt vijf dagen per week van 23.00 tot 7.00 uur (Nederlandse tijd). Vast of freelance gaat in overleg.
 • Tijdens je nachtdiensten schrijf je niet alleen voor katernen als Binnenland en Buitenland, maar ook nieuws in entertainmentland of de sportwereld ontgaat jou niet.

We zoeken iemand die...

 • Communicatief sterk is.
 • Snel en foutloos werkt.
 • Stressbestendig, flexibel, zelfstandig en gedreven is.

Je hebt...

 • Minimaal hbo-denk- en werkniveau met journalistieke ervaring.
 • Kennis van online journalistiek.
 • Het liefst al ervaring als nieuwsredacteur.
 • Interesse in grote recente nieuwsontwikkelingen.
 • Aantoonbare affiniteit met nieuws in brede zin.


Nu.nl is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met acht miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

Job requirements

Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan vóór 20 september met je cv en een korte motivatie. Eerst nog wat meer weten? Jacomine de Visser, team lead recruitment, beantwoordt je vragen graag via jacomine.devisser@dpgmedia.nl.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.