Overslaan naar content

Misdaadverslaggever PZC

Middelburg, Zeeland, NederlandRedactie

Functieomschrijving

Middelburg - Op de redactie van de PZC zoeken we per direct een doortastende misdaadverslaggever. Vanuit Middelburg volg je de ontwikkelingen op het terrein van criminaliteit, politie en justitie in Zeeland op de voet en schrijf je (nieuws)verhalen die het verschil maken. Bij provincie-overstijgende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld drugssmokkel, werk je geregeld samen met collega’s elders in het land.

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Je bent een vat vol journalistieke ideeën en ziet het als een uitdaging om snel een vruchtbaar netwerk op te bouwen in de wereld van politie, justitie en criminaliteit. Het harde nieuws is waar jij het liefst over schrijft, vanzelfsprekend nadat je de feiten goed hebt gecheckt. Daarnaast zet je ook graag je tanden in wat langer lopende onderzoeksprojecten en diepgravende reconstructies. Je houdt de agenda van rechtszaken nauwgezet bij en richt je, bij grotere en spraakmakende zittingen op (voor)verhalen met bijvoorbeeld slachtoffers en/of nabestaanden.

FUNCTIEPROFIEL

 • Je bent een gretige verslaggever met een vlotte pen en je hebt ten minste 3 jaar ervaring in de (online)journalistiek;

 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de misdaadjournalistiek. Ervaring hierin is uiteraard een pre;

 • We hoeven jou het belang van online niet uit te leggen;

 • Je bent een teamspeler en bereid om in te vallen als de actualiteit daar om vraagt;

 • Je bent inzetbaar op onregelmatige tijden en ook in het weekeinde.

VOORWAARDEN

 • Salaris, passend bij jouw ervaring;

 • 38-urige werkweek;

 • Persoonlijk keuzebudget (opgebouwd uit 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget)

 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;

 • We geloven in een gezonde werk-privébalans waarbij je voldoende ruimte krijgt voor jouw welzijn en flexibel werken.

De PZC is onderdeel van DPG Media, hét grootste mediabedrijf van Nederland. Wij staan open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als misdaadverslaggever bij de PZC? Solliciteer dan uiterlijk 25 februari via de button op deze pagina. Je krijgt binnen 10 dagen een reactie van ons. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ronald van Geenen, hoofdredacteur PZC via r.vangeenen@pzc.nl.

Vereisten

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Instagram.


of