Medewerker grootboekadministratie

Job description

Hoofddorp- Zou jij graag in de media branche willen werken? Het DPG Media accounting team is op zoek naar een dynamische professional voor de rol van medewerker grootboekadministratie bij DPG Media.


De rol

Als medewerker grootboek ben je verantwoordelijk voor verschillende accounting processen, maandeinde en rapportage activiteiten. Je zorgt voor een tijdige, juiste en volledige vastlegging van financiële gegevens teneinde correcte financiële sturingsinformatie te genereren. Je bent aanspreekpunt voor medewerkers F&A, business controllers en collega’s van andere afdelingen voor vragen. Tevens ben je in staat tot het signaleren van opvallende, afwijkende zaken. Ook neem je proactief deel aan het verbeteren van accounting processen en het verhogen van de efficiency hiervan. Verder behoren tot jouw verantwoordelijkheden:

  • verwerken van mutaties;
  • specificeren, analyseren en opvolgen van balansposten;
  • aanspreekpunt en bijdrage plan- en control cyclus t.b.v. business controllers.


Het team

Je zal onderdeel zijn van het accounting team van DPG Media en rapporteert aan de Operationeel Manager Grootboek. Het grootboek team van DPG Media is onderdeel van het grotere accounting team van DPG Media waarin ook het debiteuren-, crediteuren-, liquide middelen team en het accounting team van DPG Media Magazines toebehoren. We spreken de ambitie uit het team van DPG Media Magazines in de nabije toekomst te integreren tot 1 groot accounting team. Het team is divers evenals de werkzaamheden. In dit team zal geen dag hetzelfde zijn, want je werkt samen met afwisselende labels van DPG Media als Volkskrant, Trouw, Het Parool en het AD, Qmusic en ook Libelle, Margriet, vtwonen, Donald Duck, maar ook digitaal platformen als NU.nl, AD.nl, Independer.nl en Autotrack.nl.


Wij bieden jou

Een functie binnen een energieke Finance omgeving die volop in ontwikkeling is. De doorgroei potentie bij DPG Media is breed. Je wordt aangemoedigd om de verbeteringen om je heen te signaleren, en aan te pakken. Verder bieden wij jou:

  • een prima salaris afhankelijk van kennis en ervaring;
  • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld)
  • jaarlijkse winstdeling (o.b.v. resultaat van de organisatie)
  • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Functie eisen

In deze functie bij DPG Media ben je actief betrokken bij meerdere afdelingen, waarbij veel gevraagd wordt van je communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden. Je bent zeer goed in staat zelfstandig te werken en je hebt een proactieve houding ten aanzien van innovatie, ontwikkeling en verandering. Verder neem je mee:

  • financieel administratief: Mbo/Hbo werk en denkniveau;
  • kennis van grootboek- en interne controle processen, compliance en BTW regels;
  • business English.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan vóór 29 maart.

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via adi.colic@dpgmedia.nl of 06-52737764. Een WhatsApp bericht mag ook.