Marketing Manager B2B

Job description

Hoofddorp - Wil jij graag je passie voor B2B Marketing, communicatie, onderzoek, campagnes en events inzetten voor het grootste mediabedrijf van Nederland? Dan is dit is jouw kans! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Marketing Manager B2B. Sta jij straks aan het roer van ons gedreven marketing team?

Wat ga je doen?

Als Manager B2B Marketing ben je verantwoordelijk voor alle marketing-communicatie richting onze (potentiële) adverteerders en mediabureaus. In deze senior rol geef je leiding aan een team van 13 marketing professionals met diverse specialismen, waaronder marketing automation, marktonderzoek, PR en (social media) communicatie, campagnes, events en brand communicatie. Je rapporteert aan de commerciële directie, waar je regelmatig aanschuift. Samen bouw je aan de juiste positionering voor het grootste mediabedrijf van Nederland en België.


Wie zijn wij?

Bij DPG Media werk je voor merken die samen onze hele maatschappij bedienen. Van de Volkskrant tot Autoweek, van Qmusic tot Nu.nl, van Libelle tot Donald Duck en vtwonen.

Met 15 nieuwsmerken, 18 digital only merken, radio en 26 lifestyle merken streven wij ernaar de meest toonaangevende en de grootste media uitgever van Nederland te zijn. Een ambitieuze werkgever met oog voor kwaliteit.

De afdeling Advertising Sales is verantwoordelijk voor alle advertising inkomsten van al deze merken. Dat doen we met circa 250 sales professionals, landelijk en regionaal, titel-,product- en domeinspecialisten, en diverse andere afdelingen waaronder het B2Bmarketingteam. Een dynamische omgeving, geen dag is hetzelfde.


Wat maakt jou de ideale kandidaat?

  • Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond. Je hebt daarna ruime ervaring in (B2B) Marketing, met voorkeur binnen media. 
  • Als manager met minimaal 3 jaar ervaring ben je coördinerend, verbindend, motiverend en weet je duidelijke lijnen uit te zetten, die je binnen en buiten het team goed weet over te brengen. 
  • Kennis van (digital) advertising is een pré en helpt je DPG Media op hoger niveau te brengen. 
  • Jouw talent ligt vooral in communicatie, waarbij je sterk bent in het bewaken van kwaliteit hiervan en je bent een echte aanpakker.
  • Je weet goed je weg te vinden in een grote organisatie en vindt het leuk veel te schakelen met afdelingen binnen sales, maar ook daarbuiten zoals corporate communicatie, je collega’s in België en andere business units. Je hebt daarbij goede skills in stakeholder management.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Wat bieden we?

  • Uitdagende gevarieerde functie van 36 uur in de week met de mogelijkheid tot thuiswerken

  • Leidinggevend aan een hecht en gemotiveerd, ambitieus team van professionals met uiteenlopende ervaring (in jaren en functies)

  • Je werkt voor het grootste mediabedrijf van Nederland, met bijbehorend budget en kansen.

  • De kans om de mooiste events neer te zetten, het kennisplatform GROW uit te bouwen, zeer zichtbare campagnes op te zetten en midden in de mediawereld een netwerk op (of uit) te bouwen.

  • Een goed salaris, afgestemd op je ervaring. Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld). Winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media en Bonusregeling.

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Marketing manager B2b? Reageer dan snel met je CV en motivatiebrief via de onderstaande button. Solliciteren kan tot uiterlijk 31 mei 2022. Eerst nog wat meer weten?. Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of een appje kan ook via 06-11274870.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.