Marketeer Tweakers & Autoweek

 • Marketing & Communicatie
 • Amsterdam, Netherlands

Marketeer Tweakers & Autoweek

Job description

Amsterdam- De afdeling B2C Marketing van Special Interest Media van DPG Media is op zoek naar een Marketeer Tweakers & AutoWeek. Je bent verantwoordelijk voor het commerciële succes van consumenten proposities van de twee grote merken Tweakers en Autoweek. Ben jij strategisch onderlegd, heb je een marketing hart, ben je gek op technologie en heb je affiniteit met de automotive? Dan horen we graag van je!

Tweakers en AutoWeek

Tweakers is dé elektronica- en technologie website van Nederland met 4 miljoen unieke bezoekers en rond de 100 miljoen pageviews per maand. Naast nieuws en reviews bestaat Tweakers uit een product- en prijsvergelijker (de Pricewatch) en een community met meer dan een half miljoen leden met één grote passie: technologie.

AutoWeek is het #1 multimediale auto platform (print & online) voor inspiratie en informatie over de aankoop en het gebruik van auto’s en alles wat bij autorijden komt kijken. Daarnaast biedt AutoWeek handige en praktische tools (o.a. de Kentekencheck) die autogebruikers helpen om een juiste keuzes te maken voor bijv. de aanschaf van een volgende auto of het kiezen van de beste private lease deal.

De rol

Als Marketeer Tweakers & Autoweek ben je verantwoordelijk voor het commerciële succes van proposities zoals de Pricewatch, Tweakers Abonnementen, AutoWeek Kentekencheck en AutoWeek Private Leasevergelijker en het ontwikkelen van nieuwe proposities.

Je bent de spin in het web: jij kent je proposities door en door, bepaalt de koers en werkt nauw samen met verschillende disciplines. Je komt zelf met ideeën om de propositie verder te verbeteren, of het nu gaat om pricing, nieuwe features of de marktpositionering. Dit doe je op basis van beschikbare data, gevalideerde inzichten van de doelgroep en trends in de markt. En je bent verantwoordelijk voor de communicatie en campagnes rondom jouw proposities.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Als Marketeer Tweakers & Autoweek stel je de gebruikersbehoefte centraal, waarbij je ook altijd oog hebt voor de business. In multidisciplinaire teams werk je samen met andere experts aan het verbeteren van de proposities van Tweakers en AutoWeek. Naast het verbeteren identificeer je ook nieuwe kansen om inkomsten uit gebruikers te vergroten.

In deze functie:

 • Zit je op de stoel van je doelgroep, maar heb je ook focus op de commerciële kant en hoe onze verdienmodellen eruit moeten zien;

 • Verricht je structureel doelgroep- en gebruikersonderzoek om strategische keuzes te maken en deze te onderbouwen;

 • Schakel je met onze product- en UX-experts en met de Tweakers- en AutoWeek-community om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren;

 • Ben je de verbinder tussen de verschillende disciplines, zoals redactie, product, development, BI en sales en zoek je continue naar de ultieme balans tussen de gebruiker en de organisatiedoelstellingen.

Verder neem je mee:

 • 3 jaar werkervaring in (product) marketing;

 • Ervaring met e-commerce platformen is een pré;

 • Een optimistisch & pragmatisch karakter met doorzettingsvermogen;

 • Sterke creatieve en communicatieve vaardigheden;

 • Een gestructureerde manier van werken, een strategische aanpak en oog voor detail;

 • Affiniteit met technologie en automotive.

Wie zijn wij?

DPG Media is het grootste mediahuis van Nederland, met titels zoals NU.nl, Donald Duck, Volkskrant, Qmusic, AutoWeek en Tweakers. Het is een moderne, professionele uitgever met passie voor media, zowel print als online, voor lezers en adverteerders.

De afdeling B2C Marketing (15 man/vrouw sterk) is binnen de Special Interest Media afdeling verantwoordelijk voor de marketing van de merken Tweakers, Hardware Info, AutoWeek, Ouders van Nu en vtwonen.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij?

 • Salaris, passend bij jouw ervaring;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • 36-urige werkweek;

 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;

 • Een leuk en dynamisch team waar je veel mee gaat samenwerken;

 • Een mooie werkplek in het INIT gebouw (achter de Czaar Peterstraat in Amsterdam) en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Job requirements

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Marketeer Tweakers & Autoweek? Solliciteer dan uiterlijk 16 december. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl of een appje kan ook via 06-15330003.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.