Marketeer HUMO/De Morgen

  • Marketing
  • Antwerpen, Belgium

Marketeer HUMO/De Morgen

Job description

Ben jij de content gedreven marketeer, die de digitale wereld goed begrijpt en goed is in het onderhouden van relaties? Die zich niet van de wijs laat brengen door de waan van de dag, maar de grote lijnen kan blijven zien? En wiens hart sneller gaat kloppen van uitdagende journalistiek? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Je bent de brug tussen de B2C marketing afdeling en de redacties van HUMO en De Morgen. Je weet wat er speelt bij de verschillende teams binnen marketing en kan de vertaling naar redactie maken.

Daarnaast spar je met redacties over welke content bijdraagt aan onze doelstellingen en zorg je met het team dat er voldoende aandacht voor deze content wordt gegenereerd. Dat kan zijn een social media campagne, afstemming met redacties op welke plekken het zichtbaar moet zijn, of een campagne specifiek gericht op abonnees. Als Marketeer is jouw belangrijkste stakeholder de redactie. Jij zorgt voor een goede relatie met de redactie en zorgt voor gestructureerd overleg. Je bent een stevige gesprekspartner waardoor de marketing belangen goed geborgd zijn. 

  • Op basis van budget en de digitale KPI's voor het merk stel je een campagne jaarkalender op met marketingacties en redactionele thema's. Je initieert en volgt op.

  • Zet je campagnes met redactionele thema's op.

  • Ondersteun je het team Consumer Growth & Engagement op brand assets.

  • Verzorg je het overzicht en de planning rondom de werkzaamheden rondom de titels.

De Consumer Growth & Engagement marketing afdeling is verantwoordelijk voor het digitale bereik van alle nieuws- en entertainment merken van DPG Media. Het is ons doel om met sterke merken, intuïtief goed werkende producten en platformen en een slimme distributie strategie onze digitale merken zo hard mogelijk te laten groeien. Dit doen we met een afdeling met online marketeers die gewend zijn om te werken met digitale KPI's en gespecialiseerd zijn in campagnes, creatie, content en techniek.

Voor deze afdeling zijn we op zoek naar een target gedreven Marketeer met project managers skills. Je gaat werken voor de leukste en spraakmakendste platformen: HUMO en DeMorgen. Hier proberen we ons digitale bereik te laten groeien en te engagen. Dit doe je over de as van sterke target gedreven campagnes en redactionele content.

Job requirements

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

Je neemt flink wat project management skills mee zoals plannen, organiseren en je hebt aantoonbare ervaring met stakeholdermanagement. Jij bent een stevige gesprekspartner en je werkt planmatig en zeer gestructureerd. 

  • Je beschikt over een bachelor diploma

  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.

  • Affiniteit met nieuws en journalistiek.

  • Je bent bereid om minstens 1 keer per week naar Nederland te reizen.

Deze opportuniteit biedt je een fantastische job in hét mediabedrijf van Vlaanderen. Je krijgt er bovendien een top team van collega’s bovenop. Collega’s die bruisen van energie en gebeten zijn door het creëren van media van hoogstaande kwaliteit.

Creatieve oplossingen voor complexe problemen en samenwerken met veel verschillende teams: werken bij DPG Media is elke dag anders. Die realisaties kunnen we enkel neerzetten dankzij teamwork en een toffe werksfeer. Van de inspirerende babbel aan de koffiemachine, de uitnodigende inrichting van onze gebouwen tot de legendarische personeelsfeesten: de media vibes hangen overal.

We geloven daarnaast in een gezonde werk-privébalans waarbij we je voldoende zuurstof geven door ons well-being en flexwerk beleid.

De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en skills cruciaal. Dus geven we je alle kansen om te blijven groeien. Zo houd je grip op je toekomst. Via verschillende opleidingen en de “Academy by DPG Media” neem je ownership over jouw ontplooiing.