Market Analyst

 • Marketing
 • Amsterdam, Netherlands

Market Analyst

Job description

Amsterdam / Antwerpen - Ben jij op zoek naar een uitdaging waar jouw werk écht het verschil maakt? Binnen het team Data & Customer Analytics (DCA) zijn we op zoek naar een Market Analist. In deze rol volg je de marktontwikkelingen van Nieuws en Magazines in België en Nederland en vertaal je deze naar inzichten voor interne stakeholders. 

Wat ga je doen
Als marktanalist ben je de schakel tussen data en business strategie. Je levert inzicht in de (concurrentie)positie van DPG op de nieuws- en magazinesmarkt van Nederland en België. Daarnaast analyseer je de opbouw van ons huidige abonnementenportfolio, zowel naar aantallen, waarde als verschijningsvorm (print / digitaal). Op basis van die informatie stel je, samen met de lead marktanalyse, ook forecasts op. Je deelt je inzichten met directie, MT collega’s van zowel business strategie als revenuemanagement.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Trendanalyses van ontwikkelingen in het abonnementportfolio en duiding van de financiële gevolgen hiervan.
 • Trendanalyse van doelgroep, markt en concurrentie-ontwikkelingen, zowel periodiek als op basis van ad hoc vragen.
 • Forecasten van oplage-aantallen per verschijningsvorm (print/digitaal), abonnee-aantallen en abonneewaarde op basis van patronen uit het verleden en plannen voor de toekomst.
 • Monitoren en bijstellen van die forecast op basis van de actuele resultaten.
 • Input leveren op periodieke business reviews.
 • Opstellen van business cases ten behoeve van businessplannen.
 • Beschikbaar maken van deze informatie in presentaties en waar mogelijk standaard-dashboards.


Wie zijn wij

De afdeling Data & Customer Analytics is dé strategische partner als het gaat om relevante en toepasbare inzichten over de behoeften en het gedrag van onze klanten in Nederland en België. Met in totaal 43 collega’s verspreid over twee standplaatsen in Nederland en België zijn we in drie subteams verantwoordelijk voor (1) data engineering, data science, audience-selecties (2) business analyse en (3) markt- en productanalyse.

We gebruiken data uit een van de grootste data lakes van Nederland, waarin we de clicks op onze online platforms verzamelen en waar mogelijk combineren met de gegevens van onze kranten- en magazine-abonnees, met de metadata en de inhoud van onze media content en onze inzichten uit en over de markt. We beheren onze eigen datalaag. Jij kan je data vragen dus kwijt bij de data engineers in ons team

De merken waar wij voor werken zijn onder andere NU.nl, de Volkskrant, het AD, Donald Duck, Libelle, Margriet, HLN en De Morgen.


Wie ben jij
Je bent een analist met een goed gevoel voor data, finance én business strategie. Je doorziet snel de belangrijke patronen in de business. Het is voor jouw geen probleem je inzichten in presentaties op heldere wijze over te brengen aan je stakeholders op MT- en directieniveau. Zo help je de marketingafdeling te focussen op datgene wat waarde toevoegt. Je werkt zelfstandig en aan meerdere projecten tegelijk. Je kijkt altijd hoe je processen kunt verbeteren. Je werkt pragmatisch en houdt van een dynamische omgeving waar de plannen snel kunnen veranderen. je bent daarin flexibel, creatief en past je oplossing en planning aan.

Verder heb je:

 • HBO / WO werk- en denkniveau, liefst in Finance, Economie of Bedrijfskunde.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Affiniteit met de nieuwsmedia markt.
 • Kennis van (financiële) forecasting modellen en omzetanalyse.
 • Sterke analytische vaardigheden.
 • Ervaring met het uitvoeren van analyse(projecten) van begin tot einde.
 • Ervaring met SQL en dashboarding-tools (bij voorkeur Looker / Tableau).

Job requirements

Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan in een hecht team.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Market / Financial Analyst? Solliciteer dan via onderstaande button. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Roy Snoeijink beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roy.snoeijink@dpgmedia.nl

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!