Key Accountmanager FMCG

Job description

Hoofddorp - Wil jij klanten adviseren over strategische samenwerkingen, merkcampagnes, merk concepten en salescampagnes? Heb je een sterk netwerk in de FMCG- & Retail branche, ervaring met key accounts en beschik je over gedegen branchekennis (media)? Dan kan dit een hele mooie baan voor jou zijn!

 

Wat ga je doen

Als Key Accountmanager bij DPG Media beheer jij een aantal FMCG-accounts. Je adviseert jouw klanten over verschillende strategische, communicatie & branding vraagstukken. Hierbij richt je je op het ontwikkelen, onderhouden en uitbouwen van relaties met directe adverteerders binnen de FMCG- & Retail branche. Jij bent de adviseur richting jouw klanten over strategische samenwerkingen, merkcampagnes, merk-concepten en sales campagnes. Verder:

 • bepaal je de strategie voor jouw klanten en ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en groei van jouw eigen accounts;

 • vraag je altijd door wat de bovenliggende uitdagingen van de organisatie zijn, en weet jij een professionele strategische gesprekspartner te zijn;

 • onderhandel je over commerciële afspraken. Hierbij zorg je voor maximaal rendement voor zowel DPG Media als onze adverteerder en een duurzame lange termijn relatie.

 

Wie zijn wij

Je werkt samen in een team van 17 accountmanagers, drie binnendienst supports, twee teamleads en een sales director. Elke maandagochtend heb je uitgebreid teamoverleg en bepaal je waar je focus ligt voor die week. Onderling sparren, bespreken waar je tegenaan loopt en het vieren van successen is een belangrijk onderdeel van deze meetings. Een team waar veel gelachen wordt en minstens zo hard gewerkt. Daarnaast is er veel vrijheid om je dagen verder zo in te delen zoals jij dat prettig vindt.

Als Key Accountmanager werk je met een palet aan prachtige nieuws- en mediamerken. DPG Media is dan ook het grootste mediahuis van Nederland, zowel in bereik als aantal merken. Met deze merken worden dagelijks miljoenen mensen bereikt.

 

Functie eisen

 • hbo- of wo werk- en denkniveau en minimaal 6 jaar commerciële ervaring opgedaan binnen media, sales en/of marketing;

 • een stevig netwerk in, en affiniteit met, de FMCG branche;

 • je hebt aantoonbaar goede resultaten geboekt in het uitbouwen van relaties en het realiseren en vergroten van de omzet;

 • je bent in staat om met je adverteerders over strategische vraagstukken en bedrijfsbrede uitdagingen te sparren;

 • je gaat op basis van inhoud en gedegen branchekennis een gesprek aan, en zit het liefst zo vaak mogelijk bij je klant;

 • je bent gestructureerd en werkt planmatig aan het uitbouwen van je klantenpakket en groeidoelstellingen te realiseren.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

 

Wij bieden

 • een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;

 • een 36 urige werkweek;

 • interessante bonusregeling;

 • keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld);

 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan direct!

Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Valery beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar valery.joosten@dpgmedia.nl.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, AD, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

 

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

 

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.