Junior Yieldmanager

 • Marketing
 • Hoofddorp, Netherlands

Junior Yieldmanager

Job description

Hoofddorp - Ben jij een starter op de arbeidsmarkt of heb je enkele jaren ervaring? Ben jij analytisch sterk, communicatief vaardig en heb je een commerciële instelling? Ben je daarbij op zoek naar een junior functie waarin je kan leren van ervaren professionals? Dan is DPG op zoek naar jou om het yield team te versterken.

Wat ga je doen?
Als Yieldmanager streef je naar een zo hoog mogelijk rendement door voortdurend prijsstrategieën te ontwikkelen en marktontwikkelingen op de voet te volgen.

Je bent onderdeel van het yield team binnen de afdeling Digital Sales Development en gaat je bezighouden met analyse en optimalisatie van de digital advertising producten en inkoopkanalen. Primair ligt je focus op Display Advertising maar je werkt ook mee aan het optimaal inzetten van alle andere vormen van online advertising. Je zoekt naar kansen en signaleert waar efficiëntie behaald kan worden, je geeft advies rondom pricing en optimalisatie mogelijkheden en je verzorgt analyses en rapportages over de sales performance. Je werkt nauw samen met andere teams binnen en buiten de afdeling advertising en levert vanuit je rol een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van producten en strategie.

Als junior yieldmanager wordt je gekoppeld aan een ervaren yieldmanager. In eerste instantie ga je deze collega ondersteunen in zijn of haar werkzaamheden waardoor je alle facetten die nodig zijn voor de functie onder de knie krijgt. Vanuit dit startpunt zul je steeds zelfstandiger gaan werken en je eigen interne stakeholders gaan bedienen.

Het is een functie met veel ruimte voor eigen initiatief en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen in één van de belangrijkste online specialismen van dit moment. Je werkt aan de frontlinie van digital advertising ontwikkelingen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • het optimaliseren van het advertentienetwerk, inkopers en producten;

 • opleveren van performance analyses en advies;

 • identificeren van optimalisatie mogelijk voor onder andere producten, websites, apps en commerciële posities;

 • adviseren van overige teams vanuit de yield expertise;

 • meewerken aan product en netwerk ontwikkelingen;

 • dagelijks monitoren van omzetstromen en formuleren van opvolgacties;

 • onderhouden en uitbouwen relaties, zowel intern als extern.


Opleiding en ervaring
Je bent ondernemend en hebt een afgeronde opleiding in het verlengde van media, commercie of data. Ervaring binnen deze gebieden is een pré.

 • ondernemend met proactieve houding;

 • resultaat en oplossingsgericht;

 • goede communicatieve en presentatievaardigheden, zelfkritisch, zelfsturend en initiatiefrijk;

 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Wat je van ons krijgt

 • een waanzinnig leuke baan in een hecht team;

 • een salaris passend bij ervaring en kennis;

 • een 36-urige werkweek (hybride):

 • je ontvangt 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Solliciteren, en dan?
Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Junior Yieldmanager? Solliciteer dan met CV én motivatiebrief, uiterlijk 27 februari. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen

Job requirements

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!