Junior Performance Specialist

Job description

Hoofddorp - Weet jij als geen ander klantvragen om te zetten naar de meest effectieve cross-media inzet, uiteraard gestuurd op resultaat en gedreven door data? Dan ben jij bij DPG Media aan het goede adres. Wij zoeken een Performance Specialist die graag de data induikt en analyseert, nieuwe performance innovaties bedenkt én test en gemakkelijk schakelt met verschillende stakeholders. 

.

Wat doe je?

Als Performance specialist ben je verantwoordelijk voor de performance inzet van onze klanten. Jij vertaalt met gemak creatieve concepten door naar een media- en executieplan, inclusief KPI settings. Je analyseert campagneresultaten en vertaalt learnings en inzichten moeiteloos naar de juiste vervolgstappen voor de partnerships die we met onze klanten aangaan. Je zit niet zelf aan de knoppen, maar werkt nauw samen met project en campaign managers om campagnes bij te sturen. Altijd om de optimale klantresultaten te behalen! Verder:

 • presenteer jij jouw voorstellen aan de klant.
 • ben je verantwoordelijk voor het behalen van de afgesproken doelstellingen.
 • En, leg jij learnings vast en deel jij deze met het team en de sales afdeling.


Wie zijn wij

Als Performance specialist werk je nauw samen met de gehele organisatie, van sales, campaign en data. Je verbindt de merk- de conversiedoelstellingen van onze klanten met resultaat gedreven partnerships. Dit gebeurt in een vast proces waarin we op basis van data voortdurend media, creatie en conversie optimaliseren. Zo halen we voor klanten het uiterste uit het unieke crossmedia portfolio van DPG Media.


Wij bieden jou

 • Een dynamische en informele werksfeer met enthousiaste en ambitieuze collega’s.
 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.


Functie eisen

 • HBO / WO-opleiding in marketing/communicatie.
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare rol (bij adverteerder, mediabedrijf en/of bureau).
 • Technische kennis op het gebied van campagne inrichting (tracking – pixels) en ervaring met rapportage tools/Google Analytics.
 • Ervaring met campagnemanagement en optimalisaties binnen display en/of affiliate.
 • Sales gedrevenheid en ondernemerschap, want zo verras jij je team en klanten met jouw ideeën. 
 • Intrinsieke motivatie om het beste resultaat neer te zetten.

Job requirements

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu snel!

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of 06-21370122. Een WhatsApp bericht mag ook.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.