Junior Accountmanager Agencies

Job description

Hoofddorp - Ben jij bekend met de mediabranche, commercieel gedreven en staat relatiebeheer bij jou hoog in het vaandel? Lees dan snel verder, want binnen de afdeling Sales en het team Agencies zijn wij op zoek naar een Junior Accountmanager!

 

Wat ga je doen

Als Junior Accountmanager Agencies werk je zelfstandig of samen met een collega aan het onderhouden en uitbouwen van de relatie en business bij Mediabureaus. Je benadert proactief zowel nieuwe als bestaande relaties binnen de Mediabureaus, waardoor je jouw netwerk onderhoudt en vergroot. Je bent veel buiten de deur om de Mediabureaus te bezoeken en zo lange termijn relaties op te bouwen.

Als ambassadeur van DPG Media signaleer jij alle kansen, omdat je precies weet welke producten de Mediabureaus het beste kunnen bedienen. Je adviseert en streeft naar de optimale inzet van het portfolio, om zo de omzet maximalisatie te realiseren. Daarnaast houd jij je ook bezig met:

 • de lead nemen in het uitwerken van briefings, samen met alle ondersteunende teams;

 • het opstellen van actieplannen en het realiseren van een optimale implementatie hiervan;

 • het onderhandelen over tarief, korting en toegevoegde waarde met media-inkoop.

 • het nauwkeurig in de gaten houden van alle digitale media ontwikkelingen en bedenk je passende concrete oplossingen die het mediabureau helpt in hun campagnes.

 

Het team

Binnen sales is een verdeling tussen Sales Nationaal en Regionaal. Sales Nationaal zit in Hoofddorp en bestaat uit 9 teams: TopBranche Accounts, BrandStudio, Nationaal Accounts, Major Accounts, Agencies, Digital, Titel & Domein specialisten, Corporate Marketing (B2B), Reclamefolder en De Ondernemer.

Sales Nationaal is verantwoordelijk voor commerciële beslissingen met als doel het optimaal exploiteren van crossmediale producten, advies en verkoop van online en print advertising, campagnes en partnerships.

Het Agency Team is een hecht team waarin men voor elkaar klaar staat, elkaar respecteert en stimuleert om te blijven ontwikkelen. Wij vullen elkaar aan en helpen om de beste versie van jezelf te worden. Door de informele omgang met elkaar, loyaliteit en vertrouwen is er een fijne werksfeer en werken wij samen aan commerciële successen. Wij werken intensief samen met de overige teams.

 

Wij bieden jou

 • salaris, passend bij jouw ervaring en een interessante bonusregeling;

 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;

 • 36-urige werkweek;

 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten;

 • auto, laptop en telefoon van de zaak;

 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).

 

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau en minimaal 1 of 2 jaar relevante werkervaring in (buitendienst) sales;

 • beschikt over kennis van Mediabureaus, de key players en haar belangen;

 • je bent in staat snel een netwerk op te bouwen en weet dit continu uit te breiden;

 • je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de media;

 • je bent een netwerker pur sang die altijd voor de lange termijn relatie gaat.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan wij open voor al het talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. Wij zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan voor 15 oktober!

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via valery.joosten@dpgmedia.nl.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken wij voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, AD.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. Wij bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

 

Wij bieden je een professionele werkomgeving waarin wij vrijheid enorm belangrijk vinden. Wij geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. 

 

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.