Jr. Data Scientist

Job description

Amsterdam - Als jr. data scientist pas je machine learning technieken toe op de data van onze online bezoekers en abonnees om zo slim mogelijk in te spelen op hun wensen. Je haalt je data uit een van de grootste data lakes van Nederland, waarin we de clicks op onze online platforms verzamelen en waar mogelijk combineren met de gegevens van onze kranten- en magazine-abonnees. De merken waar wij voor werken zijn onder andere NU.nl, de Volkskrant, het AD, Donald Duck, Libelle en Margriet.


Wat ga je doen:

 • Je vertaalt vraagstukken op het gebied van leadgeneratie, klantontwikkeling en klant-content-interactie naar toepasbare inzichten voor marketing en redacties.

 • In je analyses pas je verschillende machine learning technieken toe (supervised / unsupervised, segmentatie-technieken en NLP).

 • Waar nodig implementeer je je machine learning modellen in de operationele systemen voor (realtime) uitscoring.

 • Op basis van de patronen die jij ziet in de data wordt de marketingstrategie continu aangepast en leren redacties hoe zij het beste kunnen inspelen op het gedrag van de lezer.


Over het team

Je komt terecht in het Data & Customer Analytics team binnen Marketing. Wij werken voor de Nederlandse en Belgische markt. Met in totaal 35 collega’s verspreid over Nederland en België zijn we verantwoordelijk voor reporting, audience selecties, marktonderzoek en natuurlijk data science. Deze functie valt in het subteam Data Science dat bestaat uit 13 data scientisten. Data Science is verantwoordelijk voor het initiëren, bouwen en in productie nemen van voorspelmodellen en het maken van grote analyses om business-problemen op te lossen.

Qua technologie gebruiken wij: SQL, Snowflake, Python, DataIku, Looker, Tableau, Spark, Redshift en AWS infrastructuur.


Wij bieden

 • Salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring.

 • 36-urige werkweek.

 • Laptop en telefoon van de zaak.

 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, extern conferentiebudget en intern DPG Media data science guild.

 • Een plek op een jonge afdeling waar nog je nog veel nieuws kan toevoegen. Je krijgt veel ruimte om te ontdekken hoe we data kunnen gebruiken om ons bedrijfsresultaat te vergroten. Dit doe je in nauwe samenwerking met collega’s, zowel binnen je team als daarbuiten.

 • Kennisdeling vanuit onze tech collega's.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij?

Voor deze rol als jr. data scientist zijn we op zoek naar iemand die nieuwsgierig en analytisch erg sterk is. Vanuit jouw ervaring weet je de behoefte van de business goed om te zetten in concrete projecten en analyses. Verder:

 • Beschik je over academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je een relevante universitaire opleiding afgerond, zoals Data Science, Artificial Intelligence of Wiskunde.

 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal.

 • Heb je 1+ jaar werkervaring als data scientist.

 • Heb je veel ervaring met SQL en (relationele en cloud) databases.

 • Heb je ervaring met Python/R.

 • Heb je ervaring met online data.

 • Ben je helemaal thuis in de wereld van big data en machine learning en het gebruik hiervan in een zakelijke omgeving.

 • Weet je hoe je analyseresultaten omzet in bruikbare inzichten door je resultaten te presenteren aan je afnemers.

 • Heb je ervaring met het bouwen van dashboards (bij voorkeur via Looker / Tableau) om je analyseresultaten of testresultaten van je modellen te visualiseren.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij binnenkort onze nieuwe collega?
Solliciteer dan nu!
Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via floris.van.herpen@dpgmedia.nl.


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol