HR Business Partner (interim)

Job description

Hoofddorp – Ben jij de interim HR professional die excelleert op het snijvlak van business en HR? Hou je van een veeleisende commerciële omgeving waar verandering een constante is ? Dan hebben we de ideale opdracht voor jou ! We zijn op zoek naar een HR professional om ons team van HR Managers tijdelijk te versterken voor een opdracht van 6-8 maanden (minimaal 32 uur / week).


Wat ga je doen ?

Als HR Manager (business partner) een sparringpartner voor managers en medewerkers in de organisatie. Je draagt het HR beleid in de business en borgt voortdurend de invulling van goed werkgeverschap zoals DPG Media dit bedoelt.

 • je werkt in een accountteam met collega HR managers voor de commerciële afdelingen van DPG Media en voorziet leidinggevenden gevraagd en ongevraagd van advies over HR thema’s in de volle breedte;
 • je begeleidt de business bij verandertrajecten (bv. organisatiewijziging of herstructurering) van OR adviesaanvraag tot implementatie en uitvoering;
 • je pakt concrete HR vraagstukken op waarbij je problemen analyseert en oplossingen biedt. Of het nu gaat om individuele cases (functioneren, verzuim, talentontwikkeling of ontslag), afdelingsvragen (teamdynamiek, kwaliteit en samenstelling) of strategische HR onderwerpen (bv. strategische personeelsplanning of organisatie ontwikkeling);
 • je werkt projectmatig aan specifieke bedrijfsbrede HR thema’s die voortvloeien uit de HR strategie of vanuit de business behoeftes;
 • je bent in staat complexe HR vraagstukken en projecten op te pakken en effectief te sturen naar resultaat.


Wie zijn wij ?

De afdeling HR Business & Operations van DPG Media is verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van het HR beleid in de volle breedte van het vakgebied. Hier werken 12 HR Managers voor verschillende onderdelen van de organisatie verdeeld over 3 sub-teams (nieuwsmedia & magazines, commerce en operations). De organisatie wordt op HR vlak daarnaast ondersteund door een centraal HR Service Center en recruitment team. De totale HR afdeling bestaat verder uit een HR Reward & Development team met experts op gebied van learning & development, arbeidsvoorwaarden en mobiliteit, een HR Flex Center en de afdeling Facilities.

Job requirements

Wat zoeken we in jou ?

 • je beschikt over een stevige dosis ervaring (minimaal 8 jaar) in een rol als senior HR adviseur, HR Manager of HR Business Partner;
 • aantoonbare ervaring en opdrachten in voornamelijk sterk commerciële organisaties;
 • ruime ervaring met organisatieverandering en herstructurering zowel op individueel als organisatieniveau;
 • je bent ondernemend, doortastend, sterk analytisch en resultaatgericht;
 • een stevige gesprekspartner met overtuigingskracht op managementniveau.
 • ervaring met projectmanagement;
 • een zelfstarter die snel de weg weet te vinden binnen een complexe organisatie;
 • je kan op de juiste momenten sturend zijn en een leidende rol nemen, maar flexibel genoeg om je te kunnen aanpassen aan wat nodig is om succesvol te zijn.


Deze tijdelijke versterking van ons HR team is voor een duur van 6 tot 8 maanden. Een minimale beschikbaarheid van 32 uur per week is essentieel.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Interesse? Reageer dan snel!

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via bart.de.bock@dpgmedia.nl of 06-30411354. Een WhatsApp bericht mag ook.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.